Camí d'un rècord històric: ja són 21 porteries a zero

Camí d'un rècord històric: ja són 21 porteries a zero

A falta de 10 jornades, els blaugranes tenen la possibilitat de trencar diversos rècords a la porteria

Després de l’empat a 0 davant el Girona a l’Spotify Camp Nou, el Barça ha augmentat la distància amb el Reial Madrid a 13 punts quan falten 10 jornades. Els blaugranes són els líders destacats de la Lliga, en punts i en eficàcia defensiva, ja que només han encaixat nou gols en les 28 jornades que han disputats. Unes dades que van en camí de fer història.

A l’equip de Xavi Hernández li queden 10 finals per aconseguir la 27a Lliga de la seva història, 10 jornades que comencen al camp del Getafe i acaben al camp del Celta de Vigo el proper mes de juny. Si l'equip suma 18 punts, o sis victòries, serà campió de la Lliga 2022/23.

A banda del campionat, els blaugranes poden aconseguir fer història batent diversos rècords defensius tant en l'àmbit espanyol com l'europeu.


Només nou gols encaixats

El Barça és amb molta diferència l’equip que menys gols ha encaixat a la Lliga, només nou, pels 20 que li han marcat a l’Atlètic de Madrid o els 24 del Reial Madrid. A la resta de les cinc grans lligues, només la Lazio iguala les dades de l’Atlètic i cap equip baixa dels 20 gols encaixats, cosa que demostra la dificultat del que estan aconseguint els culers.

Els nou gols encaixats per Ter Stegen estan en camí de trencar tots els rècords. Al Club, la millor dada és de la temporada 1968/69, on el Barça de Salvador Artigas, va encaixar 18 gols en 30 partits. En el format actual de 38 partits, el rècord el tenen Víctor Valdés i Claudio Bravo. Els dos porters van encaixar 21 gols a les temporades 2010/11 i 2014/15, on a les dues, es va guanyar la Lliga.

A pel rècord del Chelsea

A nivell europeu, el rècord el té el Chelsea de Mourinho. Els anglesos van encaixar només 15 gols a la temporada 2004/05 i van aixecar la Premier League 12 punts per sobre del segon classificat. A més del Chelsea, el Bayern i l’Atlètic de Madrid formen la resta del TOP 5 del segle XXI. A falta de 10 partits, el Barça pot aspirar a destronar al Chelsea del rècord que ostenta des del 2005.

El Barça només ha rebut 9 gols a la Lliga i s'acosta a les millors xifres europees del segle XXI.
El Barça només ha rebut 9 gols a la Lliga i s'acosta a les millors xifres europees del segle XXI.

A dues porteries a zero del rècord del Club

Els pocs gols encaixats per Ter Stegen es tradueixen en moltes porteries a 0. En total són 21 vegades en les quals el porter alemany ha acabat un partit sense encaixar gol. En el Club, la millor dada la tenia Claudio Bravo la temporada 2014/15, amb 23 porteries a 0. Amb dos partits sense rebre gol Ter Stegen podria igualar al xilè. Això sí, el de Mönchengladbach ja té la segona millor marca de la història del Club, que anteriorment estava en 20 porteries a 0 a les temporades 1972/73, 1988/89, 2004/05 i 2009/10.

A més, l’alemany porta dos partits i mig sense rebre gol i buscarà el tercer consecutiu davant el Getafe. Ter Stegen ja ha aconseguit aquesta temporada estar sis partits seguits sense encaixar, la millor dada de tota la Lliga.

El Chelsea torna a tenir el rècord europeu

El rècord europeu de porteries a 0 també pertany al Chelsea de Mourinho. Petr Cech va aconseguir estar 25 partits sense encaixar de les 38 jornades de Premier, per tant, només van aconseguir superar-lo en 13 partits. I a la Lliga espanyola, el rècord del segle XXI el té l’Atlètic de Madrid amb 24.

Així, si Ter Stegen aconsegueix no encaixar en quatre partits o més, aconseguirà superar el rècord del porter txec.

El Barça porta 21 porteries a zero aquest curs, a només 4 del rècord del segle XXI.
El Barça porta 21 porteries a zero aquest curs, a només 4 del rècord del segle XXI.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut