Els comptes per ser als vuitens de final de la Champions League

Els comptes per ser als vuitens de final de la Champions League

Tot i la derrota a San Siro, el Barça continua depenent de si mateix per superar la fase de grups de la Lliga de Campions

El FC Barcelona va finalitzar la tercera jornada de la fase de grups de la Champions League 2022/23 amb una dolorosa derrota contra l’Inter de Milà a domicili (1-0). Ara bé, malgrat aquest resultat advers, el Barça continua depenent de sí mateix per a estar a la pròxima ronda de la Lliga de Campions.

Tres finals per tancar el grup

Tanmateix, els càlculs no són gens senzills per a l’equip de Xavi Hernández. I és que els blaugranes han de guanyar els tres partits que li queden per segellar la seva classificació per als vuitens de final sense dependre de cap altre resultat. El primer d’ells contra l’Inter de Milà a l’Spotify Camp Nou, el segon contra un Bayern de Munic que actualment ha sumat nou punts de nou possibles i l'últim davant el Viktoria Plzen a domicili. Tot això, tenint en compte que els culers hauran de superar en el goal avarage al conjunt ‘neroazzuro’ per fer vàlids els resultats anteriors.

En aquest sentit, cal recordar els criteris de desempat de la UEFA. Seguint el següent ordre, es valoren aquests factors: punts aconseguits en els enfrontaments directes, diferència de gols en els enfrontaments directes, gols marcats en enfrontaments directes, gols com a visitants marcats en afrontaments directes. Si aquests aspectes referents als partits entre els dos equips implicats no són suficients per desempatar criteris, es tindran en compte la diferència de gols en tots els partits, els gols marcats en tots els partits i els gols marcats com a visitants.

El partit a casa contra l’Inter, decisiu

Així, doncs, el pròxim partit que es disputarà el pròxim dimecres a l’Spotify Camp Nou contra l’Inter de Milà serà clau. Si el Bayern de Munic és capaç de guanyar els tres partits que li queden, el Barça podria avançar de ronda sumant els tres punts al camp del Plzen i, sobretot, derrotant a l’Inter a casa per més d’un gol.

En canvi, si els de Xavi guanyen els dos últims la fase de grups i sumen un punt contra el conjunt italià, necessitaria que l’equip dirigit per Simone Inzaghi no sumi cap punt en els seus dos darrers compromisos per quedar segons. Finalment, si els culers cauen derrotats en el pròxim partit a l’Spotify Camp Nou i el Bayern guanya o empata a Txèquia, estaran matemàticament eliminats.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut