Martens i Pedri brillen a Torí

Martens i Pedri brillen a Torí

Els blaugranes han recollit aquesta tarda els guardons que els reconeixen com a millor jugadora i millor futbolista sub-21 de l'any 2021 a Europa, respectivament

Més reconeixements per als jugadors del FC Barcelona. Pocs dies després de la gala de la Pilota d'Or, on la revista France Football premiava Alexia Putellas com a millor jugadora del món i a Pedri amb el Trofeu Kopa, que l’acredita com el millor jugador sub-21, el futbol blaugrana torna a ser protagonista d'una altra cerimònia. Aquest cop ha estat Lieke Martens qui ha recollit el premi Golden Woman Player 2021, que entrega la revista Tuttosport i que la reconeix com a millor futbolista de l'any. Per la seva banda, el mag de Tegueste ha rebut el Golden Boy, un altre premi que el reconeix com a millor futbolista sub-21 del 2021. Tots dos premis es van anunciar el 22 de novembre.

L'extrem esquerre neerlandesa s'ha mostrat molt contenta i sobretot molt orgullosa per rebre aquest guardó, afirmant que “És molt important que també es reconegui les dones amb premis com aquest, em fa sentir molt orgullosa. Estic molt contenta per guanyar aquest trofeu i vull dedicar-ho a les meves companyes".


Per la seva banda, el migcampista blaugrana ha explicat "estic al millor Club del món, és un somni". I afegeix: "El Barça és on on vull estar, estic molt feliç. Hem de demostrar que som un gran equip, continuarem treballant per aconseguir-ho i portar al Barça on es mereix".  


Un any inoblidable

Copa de la Reina, Lliga Iberdrola i Champions League. Copa del Rei, 11 ideal de l'Eurocopa i plata olímpica. Aquest ha estat el palmarès de Lieke Martens i Pedri, respectivament, en un any 2021 que no oblidaran mai. Els futbolistes del primer equip blaugrana han estat peces claus per als seus conjunts i ara reben els fruits d'una gran temporada. La neerlandesa va ser fonamental per a aconseguir el primer triplet de la història del futbol femení culer i el canari es va convertir en el futbolista que va disputar més partits amb el primer equip.


A més a més, la també blaugrana Jennifer Hermoso ha quedat segona a les votacions pel Golden Woman Player 2021, fet que fa encara més lloable l'enorme temporada del primer equip femení. La màxima golejadora de la Lliga Iberdrola i de la Champions League a la temporada 2020/21 també va ser segona en les votacions per la Pilota d'Or.


Els números dels guanyadors

El primer triplet de la història del futbol femení blaugrana no s’entendria sense la participació de Lieke Martens. L’extrem neerlandesa, guanyadora del The Best FIFA Women's Player 2017, és indiscutible a la banda esquerra blaugrana i una peça fonamental en atac. Els seus 29 gols la passada campanya, dividits en cinc a la Champions League, nou a la Copa de la Reina i 15 a la Lliga Iberdrola, la van convertir en una de les màximes golejadores de totes les competicions, entrant al podi d’anotadores tant a la Champions com a la Copa. A més a més, va ser l’artífex dels dos gols al partit de tornada de les semifinals contra el PSG que va classificar les blaugranes per a la gran final.

D’altra banda, la temporada 2020/21 del primer equip masculí tampoc no s’entendria sense la participació de Pedri. El canari, que va debutar el 27 de setembre del 2020 amb només 17 anys, es va convertir en el futbolista amb més partits disputats amb el Barça, amb 52. Les seves actuacions estel·lars, que van deixar bocabadats els espectadors des del seu primer contacte amb la pilota, van servir perquè el jove futbolista de Tegueste es fes un lloc entre els més grans. La gran temporada com a blaugrana va servir perquè el migcampista també es convertís en una peça clau per a Luis Enrique, amb qui va assolir les semifinals de l’Eurocopa, i per a Luis de la Fuente, amb qui va assolir la plata als JJOO de Tòquio. En total, va disputar 73 partits oficials, convertint-se en el futbolista d’elit amb més aparicions de la temporada.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut