Les dades prèvies del FC Barcelona - Granada

Els de Koeman reben els andalusos al Camp Nou, amb precedents històrics favorables però amb precaució

El FC Barcelona rep la visita del Granada, en el partit corresponent a la jornada 33 de la Lliga que es va haver de posposar per la disputa de la final de la Copa del Rei. Un enfrontament molt important, perquè els blaugranes, en cas de victòria, se situaran líders de la Lliga a falta de cinc jornades per al final.

Tot i que els precedents històrics són favorables, el Barça afronta el duel amb precaució davant un rival que se situa vuitè i que vol esgotar les seves opcions d'Europa League. A continuació, repassem les dades que s'han de conèixer abans d'aquest duel.

Invictes com a local

El Barça ha jugat 24 partits contra el Granada com a local a la Lliga. I, en aquests 24 duels, ha aconseguit guanyar el 100% dels enfrontaments. És la seva xifra més alta a casa davant d'un mateix rival en la competició. L'últim triomf va ser el de la temporada passada, que va acabar amb un 1-0 després d'un gol de Leo Messi

Els últims partits

Independentment de l'estadi, si mirem els últims 19 partits de Lliga davant el Granada, el FC Barcelona ha guanyat 17 d'aquests 19 partits, deixant la seva porteria a zero en 11 partits. En el duel de la primera volta, que és el més recent a la competició, el resultat va ser de 0-4, amb doblets de Griezmann i Messi.

Records positius

El passat 3 de febrer, els blaugranes van viure una remuntada èpica contra els de Diego Martínez. Va ser en els quarts de final de la Copa del Rei, en un partit que es va decidir a la pròrroga.

Després dels gols de Kenedy i Soldado, Griezmann i Jordi Alba van forçar la pròrroga a tres minuts per al final. En el temps extra, novament Griezmann i Jordi Alba, així com De Jong, van sentenciar el pas a les semifinals (3-5).

Leo Messi, sempre present

L'argentí Leo Messi té uns bons registres. A la Lliga, ha participat en 12 gols en sis partits davant el Granada al Camp Nou, amb 9 gols i tres assistències. S'inclouen dos hat-tricks, un al març del 2012 (5-3) i l'altre al gener del 2016 (4-0).

mini_2016-01-09 BARCELONA-GRANADA 08

El rival

Els de Diego Martínez són vuitens, amb 12 victòries, 6 empats i 14 victòries. Aquesta és la seva segona millor classificació històrica a hores d'ara a la Lliga Només la supera la setena plaça de la temporada passada, la 2019/20, quan anaven setens.

Roberto Soldado, amb 9 gols, és el seu màxim golejador. En l'apartat estadístic, destaca la figura d'Antonio Puertas, que ha donat cinc assistències a la Lliga aquesta temporada. Uns bons números, ja que només dos jugadors han superat aquesta xifra en una mateixa campanya amb el Granada en la màxima categoria al segle XXI: Carlos Martins, a la 2011/12, i Rubén Rochina, a la 2015/16 (tots dos amb sis dianes).