El Barça es pot posar líder dijous

El Barça es pot posar líder dijous

La jornada del cap de setmana ha estat propícia per als culers, que guanyant dijous el Granada recuperarien la primera plaça més de sis mesos després

La Lliga s’acosta al seu final i ho fa més igualada que mai. A falta de sis jornades per al final -per al Barça són set, ja que té un partit pendent- el FC Barcelona depèn de si mateix per ser campió. Si guanya tots els seus partits, la Lliga tornarà a les vitrines culers.

El panorama per al Barça ha millorat durant el cap de setmana. L’empat del Reial Madrid a casa contra el Betis (0-0) i la derrota de l’Atlètic de Madrid a San Mamés (2-1), combinats amb el triomf blaugrana a Vila-real (1-2), han accelerat el possible liderat culer, que podria produir-se aquest mateix dijous si el conjunt de Ronald Koeman tomba el Granada en el seu partit pendent de la jornada 33.

3200x2000-calendari-4_primers-LALIGA-26_04-cat-min

Líders... sis mesos després?

En aquest cas, el Barça recuperaria el liderat a la Lliga sis mesos després. Si mirem l’evolució de l’equip a la Lliga sense tenir en compte els moviments que ha patit el calendari (el Barça va arrencar la Lliga a la jornada 3, per exemple), comprovarem que el Barça no és líder des de la jornada 6, corresponent a mitjans d’octubre, quan anava empatat a 13 punts amb el Reial Madrid i el Granada.

12 punts de desavantatge

Després va patir un petit sotrac. El 5 de desembre, després de perdre a Cadis a la jornada 12, l'equip de Koeman tenia un desavantatge de 12 punts respecte a l'Atlètic de Madrid, que va completar una primera volta pràcticament impecable. Després, van existir 11 punts de desavantatge de la jornada 17 a la 21, fins a finals del mes de gener, moment en què va arrencar la gran remuntada culer.

Des de llavors, el Barça ha encadenat una gran ratxa de resultats que podria culminar amb el liderat d’aquest dijous. Sigui com sigui, quedarà encara molta Lliga per davant, i un partit marcat en vermell al calendari: el Barça-Atlètic de Madrid del proper 8 de maig. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut