Les 10 estadístiques que cal saber abans del Reial Madrid - FC Barcelona

Les 10 estadístiques que cal saber abans del Reial Madrid - FC Barcelona

Coneix el detall de les dades més destacades que rodegen el Clàssic que es disputa a l'estadi Alfredo Di Stéfano

Cada cop queda menys per l’anhelat Reial Madrid - FC Barcelona. Aquest dissabte 10 d’abril (21 hores), blancs i blaugranes se citen a l'estadi Alfredo Di Stéfano per disputar una transcendental jornada 30 de Lliga. Abans, però, repassem algunes de les dades que cal saber d’aquest apassionant matx. 

0: Els Clàssics a l'Alfredo Di Stéfano

Reial Madrid i FC Barcelona s'han batut en diferents estadis. Però aquest curs 2020/21 assentarà el primer precedent a l'Alfredo Di Stéfano, que es troba a la ciutat esportiva del Madrid a Valdebebas. D'aquesta manera, s'afegirà un nou coliseu que acull aquest vibrant xoc de titans. 

Més enllà del Santiago Bernbéu, on els barcelonistes hi han disputat 73 compromisos de lliga, el Chamartín i l'antic Metropolitano de Madrid són els altres camps que ha visitat el Barça per disputar duels lliguers davant els blancs. 

4: Les vegades que ha imperat la igualtat en els darrers 20 anys

Per segon any consecutiu, el Clàssic de la segona volta es presenta equilibrat. Tot i aquesta repetició, no és un fet habitual. 

El curs passat els culers van arribar amb un marge de dos punts respecte als de Zidane, tal com succeeix aquesta campanya. Dos precedents que eleven a quatre les vegades que en els darrers 20 anys Barça i Madrid aterren a un Clàssic de la segona volta tan a prop en la classificació. 2015 i 2010 són els altres duels entre aquests dos colossos on les diferències a la taula lliguera eren mínimes

Ens hem de remuntar fins al febrer del 2000, 21 anys enrere, per trobar un altre ajustat. Aquell cop la sort no va acompanyar els blaugranes, que arribaven un punt per sobre del Madrid, però els blancs els van poder avançar gràcies a la victòria per 3-0. 

26: Els gols de Messi al Madrid

El sensacional 10 blaugrana és el màxim realitzador en la història dels Clàssics. 26 dianes porten la seva firma. Els perseguidors més propers són Alfredo di Stéfano i Cristiano Ronaldo, que es van apuntar 18 dianes. 

7: Els Clàssics seguits sense un gol de Messi

És estrany que el màxim anotador d'aquest duel no marqui des del passat 6 de maig del 2018. Sens dubte que el capità barcelonista, el dia que buscarà sumar 30 gols en totes les competicions per 13a temporada consecutiva, té la porteria de Courtois entre cella i cella. El porter que ha encaixat el gol més ràpid del de Rosario amb l'elàstica blaugrana

96: Les victòries blaugranes davant els blancs

Abans d'aquest nou duel de lliga, el còmput de triomfs barcelonistes davant els madrilenys és de 96. Destacar que, el balanç dels Clàssics és favorable al Reial Madrid. Perquè en el partit de la primera volta va trencar la igualtat de victòries que hi havia en el comptador global. 97 pels blancs i 96 pels culers. 

400: Les dianes del Barça al Madrid

En el FC Barcelona 1 - Reial Madrid 3 de la priemra volta, Ansu Fati va marcar el gol blaugrana número 400 contra els blancs. D'aquesta manera, el jove crac es va afegir a una exclusiva llista formada per César Rodríguez, Bernd Schuster i Luis Enrique Martínez; autors de les dianes número 100, 200 i 300, respectivament. Veurem qui és capaç d'apuntar-se el 401... 

14: Els Clàssics de Koeman com a jugador

El 7 d'octubre de 1989, el defensa holandès firmava la seva primera aparició en un Barça-Madrid i deixava empremta en l'electrònic final. Perquè, en el seu primer Clàssic com a jugador, Koeman va transformar, de manera impecable, dos penals. Un doblet que obriria el compte anotador del de Zaandam, que en els 14 partits de blaugrana davant els blancs sumaria un total de cinc gols. 

Sis victòries, tres empats i cinc derrotes va ser el balanç de l'actual tècnic barcelonista en els Clàssics. Ressaltar el triomf en la final de la Copa del Rei de 1990 o el 5-0 del curs 1993/94 a l'Estadi. 

45: Els partits que ha disputat el futbolista amb més presències al Clàssic

Sergio Ramos i Leo Messi, els capitans actuals de tots dos equips són els jugadors que més Clàssics han jugat en tota la història: el madridista ha disputat 45, mentre que l’argentí en suma 44. El segueixen Xavi Hernández, Sanchís i Gento amb 42 cadascun, i Sergio Busquets amb 39. 

119: Els anys d'història d'aquest duel 

Tot va començar el 13 de maig de 1902. Aquest va ser el primer dia que es van batre FC Barcelona i Reial Madrid. Aquell dia els blaugranes buscaven una plaça per a la final de la Copa Coronación. I ho van aconseguir gràcies al doblet d'Udo Steinberg, primer golejador de les memòries dels Clàssics, i al gol de Joan Gamper (3-1). 

14: Els Clàssics de Laporta com a president 

El dia que es jugui el Madrid-Barça d'aquesta jornada 30 de la Lliga es compliran exactament 11 anys de la darrera vegada que Laporta va viure un Clàssic com a president del FC Barcelona. Precisament, el seu darrer va ser el 10 d'abril del 2010, quan els culers van guanyar els blancs al Santiago Bernabéu per 0-2. Pedro i Messi van ser els golejadors d'aquella nit. 

Unes 10 estadístiques que presenten el Madrid - Barça d'aquest dissabte 10 d'abril. Però un cop passat, de ben segur, que aquest Clàssic deixarà nous registres per a la història. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut