Joan Laporta pren possessió del seu càrrec amb el suport del barcelonisme

El nou president del FC Barcelona inicia la segona etapa al front del Club acompanyat dels nous directius, els expresidents de l’Entitat, dels esportistes i de les màximes autoritats del país

Joan Laporta i Estruch és oficialment president del FC Barcelona des d’aquest dimecres 17 de març, quan ha pres possessió del seu càrrec en un acte senzill però emotiu, i embolcallat de tot el barcelonisme. El líder de ‘Estimem el Barça’ governarà el Club per segona vegada, després d’una primera etapa de set anys (2003-2010) marcada, entre d’altres fets, per grans èxits esportius o l’aliança amb l’Unicef, i ara afrontarà els propers sis anys de mandat amb grans reptes per davant, esportius, institucionals, socials i patrimonials, i especialment econòmics, donada la situació delicada que travessa el Club i en un context de pandèmia global.

Un cop validat l’aval de 124,6 milions d’euros per part de la Lliga, Laporta i els membres de la seva candidatura que van guanyar les eleccions per àmplia majoria, amb el suport de 30.184 dels 55.611 socis que van votar, ja han pogut prendre possessió després del traspàs de poders de la Comissió Gestora presidida per Carles Tusquets, en un acte protocol·lari que s’ha celebrat a la Tribuna del Camp Nou. 

A l’acte no han faltat els ex presidents Josep Maria Bartomeu, Sandro Rosell, Joan Gaspart i Enric Reyna (Raimon Carrasco no ha assistit per motius de salut), una representació dels esportistes dels Clubs encapçalada pels entrenadors i capitans dels equips professionals, Ronald Koeman, Leo Messi, Gerard Piqué i Sergi Roberto (primer equip de futbol); Francisco Javier García Pimienta, Àlex Collado, Oriol Busquets i Jandro Orellana i el secretari tècnic Jordi Roura (Barça B); Lluís Cortés, Vicky Losada, Alexia Putellas, Marta Torrejón i Sandra Paños (Barça Femení); Saras Jasikevicius, Adam Hanga, Nikola Mirotic,  Pierre Oriola i Nacho Rodríguez (bàsquet); Xavi Pascual, Raul Entrerríos, Gonzalo Pérez de Vargas, Cédric Sorhaindo i Ludovic Fàbregas (handbol); Edu Castro, Aitor Egurrola, Sergi Panadero (hoquei patins) i Txus Lahoz i Sergio Lozano (futbol sala). Igualment han estat presents els membres de l’staff esportiu del Club, com el director de Relacions Institucionals Guillermo Amor; el secretari tècnic Ramon Planes, o el responsable del futbol base, Patrick Kluivert. El jugador del primer equip Sergio Busquets no ha pogut assistir per motius personals.

Pere Aragonès i Laura Borràs, presents

La rellevància del Barça en la societat catalana i el país també s’ha reflectit en la representació institucional i les autoritats que han acompanyat a Laporta en la presa de possessió, com el vicepresident del Govern de la Generalitat, Pere Aragonès, la presidenta del Parlament, Laura Borràs; la delegada del Govern, Teresa Cunillera; la Consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras; o el regidor d’Esports, David Escudé i l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda. 

També han estat entre els convidats a l’acte els candidats a les eleccions, Víctor Font i Antoni Freixa, autoritats esportives com el director adjunt de presidència de la Liga, Carlos del Campo; representants de les principals competicions on tenen presència els equips blaugrana; el president de la Confederació de Penyes, Antoni Guil; el president de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona, Ramon Alfonseda; el síndic del soci, Joan M. Trayter i el síndic de les Penyes, Ramon Termens. També els membres de la Junta i la Mesa electoral i representants dels principals sponsors del Club, Nike, Assistència Sanitària, Cupra, Caixabank, Beko i Damm.

L’acte ha començat amb l’emotiva interpretació de la cançó de Lluís Llach Un núvol blanc a càrrec de la cantant i pianista Gemma Humet per retre homenatge als socis, sòcies i els seus familiars que han patit la Covid-19. A continuació, la presentadora de Barça TV Judit Esteban ha donat pas a la projecció d’un vídeo sobre les recent eleccions a la presidència del Club, que es van celebrar el passat 7 de març marcades per la pandèmia però que també passaran a la història per haver estat les segones amb major participació, gràcies també a la introducció per primera vegada del vot per correu i de les seus territorials amb col·legis electorals a Girona, Lleida, Tarragona, Tortosa i Andorra.

Agraïments de Carles Tusquets

A continuació, el president de la Comissió Gestora, Carles Tusquets, s’ha dirigit als assistents per anunciar la proclamació de Joan Laporta com a nou president del FC Barcelona, d’acord amb el que disposa l’article 54è dels Estatuts, un cop s’ha formalitzat la presa de possessió en la reunió extraordinària que aquesta tarda han mantingut la Comissió Gestora i la nova Junta Directiva. Tusquets, que va assumir el càrrec el 28 d’octubre passat, després de la dimissió de Josep María Bartomeu i la seva junta, ha felicitat “al nou president i a la nova Junta Directiva per la seva victòria electoral, i aprofito per desitjar-vos èxits i encerts en la gestió del Club”. El president de la Gestora també ha felicitat als altres candidats, Víctor Font i Toni Freixa, “pel seu ‘fair play’, la seva col·laboració i pel seu exemple de barcelonisme”.

En el seu discurs, Tusquets també ha tingut paraules d’agraïment pels seus companys en la Gestora, “que han treballat de valent”,  i ha afegit que “puc assegurar que tot el que ha fet aquesta Junta Gestora ha estat pensant en el bé del club i, per tant, pensant en facilitar al màxim la presa de decisions a la nova Junta Directiva. Teniu el nostre suport”.

Tusquets també ha tingut agraïments pels empleats i executius del Club, també per “als esportistes professionals, que van entendre la situació econòmica en la qual es trobava el Club” i els socis i sòcies “per la seva participació a les eleccions”. “Estem en el mateix vaixell -ha destacat-, per tant hem de remar en la mateixa direcció. Ara toca demostrar la unió del barcelonisme i perquè el Barça és més que un Club”. Per acabar, el president de la Gestora ha posat en valor “el talent intern” que té el Club i també ha tingut paraules de reconeixement per tots els equips dels esports professionals i també dels esports amateurs. “No sé si som prou conscients que som el club poliesportiu més important del món, per això és més important que mai la unió de tot el barcelonisme”, ha conclòs.

A continuació, s’ha projectat un vídeo que ha recollit els principals moments de la primera etapa de Laporta com a president del Barça, entre el 203 i el 2010, en la que el Club va guanyar dues Champions (París 2006 i Roma 2009), entre altres títols, de la ma d’un equip dirigit per Pep Guardiola que va ser considerat el millor de tots els temps.

Després de la lectura de l’acta de constitució de la Junta Directiva, el nou president, Joan Laporta, visiblement feliç i emocionat, ha pres la paraula per pronunciar el seu primer discurs com a màxim gestor del Club fins a l’estiu del 2026, que ha començat recordant una frase de Johan Cruyff: “Sólo Dios sabe lo que ha costado llegar hasta aquí”, evocant “molts anys de vicissituds i moments viscuts”, apel·lant al seu esperit “positiu i encarant aquesta nova etapa amb generositat i valentia per afrontar el repte de fer-ho bé”.

Per últim, Laporta s’ha fet la fotografia protocol·lària amb els seus companys de Junta Directiva que van ser escollits en les darreres eleccions i els quatre nous directius que s’han incorporat avui. Finalment, el la Junta Directiva quedarà integrada per 19 membres: a més del president Joan Laporta, la formen Rafael Yuste, Maria Elena Fort, Ferran Olivé, Josep Maria Albert, Xavier Barbany, Miquel Camps, Alfons Castro, Josep Cubells, Antonio Escudero, Juli Guiu, Jordi Llauradó, Josep Ignasi Macià, Aureli Mas, Xavier Puig, Àngel Riudalbàs, Eduard Romeu, Joan Solé i Joan Soler. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut