Luis Enrique: “El 6 de juny del 2015 és una data inoblidable”

Luis Enrique: “El 6 de juny del 2015 és una data inoblidable”

Tal dia com avui el Barça aixecava la Champions a Berlín i l'exentrenador d'aquell magnífic equip narra com va viure aquella orelluda a Barça TV+

“Va ser una final inoblidable”, recorda repetidament Luis Enrique. Just quan aquest 6 de juny es compleixen cinc anys de la consecució blaugrana de la Champions a Berlín, l'extècnic del FC Barcelona (2014-15 - 2016-17) comenta i rememora la cinquena orelluda de la història del Club. Una conversa que es pot veure íntegrament a Barça TV+.


 
A la xerrada, l'actual seleccionador espanyol assegura que el del 2014-15 és “un curs que cap culer ha oblidat, i els que en vam formar part des de dins, encara menys”, entre moltes altres declaracions que repassem a continuació.

El camí cap a Berlín

“No solament em quedo amb la final sinó també amb la fase de classificació i els partits de la lligueta. Tot i ser un camí dur, en cap moment el Barça va estar eliminat d'aquesta Champions.”

La xerrada prèvia abans del Juve-Barça

“Els vaig dir: 'Imagineu que estem a la xerrada de la Juve i us estic parlant del Barça, estaríeu cagats'. Almenys els vaig fer somriure.”

Els nervis de la final

“Mai havia estat tan nerviós a la meva vida com a entrenador o com a jugador. Esperava tranquil·litzar-me, però tenia una tensió interna difícil de gestionar.”

Els gols del partit

“El primer gol és una injecció de moral; el rival diu: 'Aquests comencen de debò'. És una cosa que caracteritza el Barça i del qual estem orgullosos tots els culers.”
 
“El gol de Suárez no va ser el que més he celebrat a la meva vida, perquè va ser el tercer. Amb el 2-1 el celebres, però penses que encara hi ha molta tela per tallar.”

L'orelluda, una realitat

“És el més bonic que pot viure un jugador, un entrenador, un aficionat: guanyar la Champions i guanyar el triplet. Va ser la segona vegada en la història del Barça. Això explica el club que tens. El més bonic és veure que fas feliç molta gent.”

mini_pic_2015-06-06 BARCELONA-JUVENTUS 151
A l'Estadi Olímpic de Berlín, després de guanyar la Juventus per 3-1, Luis Enrique es proclamava campió de la Champions per primera vegada

El curs 2014-15

“Va ser una temporada inoblidable, crec que cap culer la pot oblidar i els que en vam formar part des de dins, encara menys.”

La plantilla i el trident

“Per a mi la grandesa d'aquest trident no és el seu nivell futbolístic, és la capacitat que van tenir com a persones per posar per sobre l'interès de l'equip a l'individual. Era una plantilla unida i compromesa.”
 
“Però no només hi havia Suárez, Neymar i Messi. Darrere hi havia uns jugadors espectaculars. Gairebé una selecció mundial.”

Abans de la Champions, la Copa i la Lliga

“Els jugadors van ser prou intel·ligents per entendre que la Champions és bonica, però és més bonica si li pots afegir la Lliga i la Copa.”

La rua, el colofó

“Va ser impressionant, meravellós. Però no només és un dia. És el dia de la final, l'endemà, tot l'estiu amb la felicitat de la gent amb la seva samarreta del Barça.”
 
"Han de passar moltes coses per aconseguir un triplet i, quan passen, simplement cal gaudir-ho.”

mini_pic_SG016455
L'endemà de guanyar la Champions, el 7 de juny de 2015, el Barça de Luis Enrique va lluir els tres títols pels carrers de Barcelona
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut