PRÈVIA | El Camp Nou, la millor medicina

PRÈVIA | El Camp Nou, la millor medicina

Després de la derrota a Mestalla, el Barça torna al Camp Nou per enfrontar-se al Llevant, un cop recuperades les bones sensacions davant el Leganés a la Copa

El Barça vol tornar a guanyar a la Lliga i el Camp Nou és el millor lloc per fer-ho. Després de l’ensopegada per 2-0 a Mestalla, els de Quique Setién tornen diumenge a casa amb l’objectiu de vèncer el Llevant (21.00 hores, Partidazo en Movistar LaLiga) per recuperar el liderat de la competició. Els blaugranes venen d’eliminar el Leganés (5-0) i es van guanyar el bitllet per als quarts de final de la Copa del Rei, en un partit en què es van recuperar les bones sensacions. El matx davant els granotes és, doncs, una oportunitat perfecta per confirmar la millora.

El rival

El Llevant arriba al Camp Nou instal·lat a la zona tranquil·la de la classificació. Ocupa la tretzena posició amb 26 punts, 9 per sobre del descens i a 8 de la zona europea. La dinàmica dels de Paco López, però, no és la millor, ja que acumulen tres derrotes consecutives. L’última, en la visita al Sadar, en què els blaugranes van caure en els darrers minuts davant l’Osasuna (2-0). En els últims cinc partits com a visitant, el Llevant acumula quatre derrotes i tan sols una victòria.

Els partits dels valencians són especialment moguts en les segones meitats: 17 dels 26 gols anotats pel Llevant arriben després del descans, i els de Paco López han encaixat 21 dels 32 gols en tornar dels vestidors. La defensa culer haurà de vigilar de ben a prop Roger, màxim golejador amb 9 dianes -quart en la classificació del Pitxitxi-, i Campaña, que acumula cinc assistències. Els granotes són efectius a pilota aturada, amb 10 gols, però és el cinquè equip que encaixa més dianes (32) i només ha mantingut la porteria a zero en dues ocasions.

El darrer precedent

El Barça buscarà capgirar la truita d’aquesta temporada amb el Llevant. En el partit de la primera volta, en la jornada 12, els culers van caure per 3-1 al Ciutat de València. Messi va ser el golejador blaugrana. Molt millor és el record per al Barça en la darrera ocasió en què el Llevant va visitar el Camp Nou; en la 35a jornada de la passada Lliga, els barcelonistes es van proclamar campions de la competició, després de vèncer per 1-0 amb gol del 10 culer. Al llarg de la història, Barça i Llevant s’han enfrontat 27 vegades, amb un balanç favorable als barcelonistes de 20 victòries, quatre empats i tres derrotes. Els granotes han perdut en les 13 visites al Camp Nou.

Les dades que cal tenir en compte

  • Messi ha anotat 21 gols en 18 partits davant el Llevant. L’argentí ha vist porteria en les set darreres visites dels valencians al Camp Nou.
  • Quique Setién s’ha enfrontat dues vegades a Paco López, amb qui ha perdut en ambdues ocasions.
  • L’àrbitre, Cordero Vega, té una mitjana de 3,82 targetes per partit.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut