València – FC Barcelona: Derrota a Mestalla (2-0)

València – FC Barcelona: Derrota a Mestalla (2-0)

Els gols de Jordi Alba en pròpia porteria i Maxi Gómez han propiciat el resultat a terres valencianes

El FC Barcelona no ha pogut marxar de Mestalla amb un bon resultat. Els de Quique Setién han caigut contra el València (2-0), a la jornada 21 de la Lliga, i sumen la quarta derrota a la Lliga. Els gols de Jordi Alba, en pròpia porta, i Maxi Gómez, sumat a la manca de sort de cara a porteria, han propiciat aquest resultat. Una derrota que evita que el Barça acabi la setmana amb tres victòries, després de guanyar el Granada a la Lliga i l’Eivissa a la Copa. El proper dijous, contra el Leganés a la Copa, el Barça tindrà l’oportunitat de refer-se d’aquest cop, abans de rebre el Llevant al Camp Nou a la competició domèstica.

Ter Stegen s’erigeix com a primer protagonista

No ha estat un partit fàcil per al Barça, davant d’un València molt intens en defensa, però també en atac. Especialment en el primer temps, tot i que al davant han tingut un Ter Stegen que ha sostingut els culers. Perquè, malgrat que el Barça ha controlat el joc, el perill ha estat dels locals. L’alemany, però, ha estat imperial. Primer, quan ha aturat el seu segon penal de la temporada, el primer a la Lliga, en un llançament de Maxi Gómez (min 11) -el penal l’havia provocat Piqué, després d’una falta sobre Gayà. Posteriorment, en una centrada de Ferran Torres que s’ha embolicat i que el porter blaugrana ha acabat desviant (min 18). I, abans del descans, en un refús caçat per Gameiro, quan Ter Stegen ha tornat a treure la mà per desviar l’esfèrica com ha pogut (min 29).

mini_2020-01-25 VALVENCIA-BARCELONA 08

Res no ha pogut fer, però, en el gol del València, ja en el segon temps. Perquè el xut de Maxi Gómez, que anava fora, ha rebotat en Jordi Alba, ha despistat el porter blaugrana i l’esfèrica s’ha acabat colant al fons de la porteria (1-0, min 48).

Intenta reaccionar el Barça

El Barça ha estirat les línies i ha començat a posar en problemes la defensa del València, cada cop més tocada físicament després d’un primer temps en què havia pogut mantenir a ratlla el joc atacant blaugrana. A poc a poc, però, el perill ha anat rondant la porteria de Jaume Doménech. Ja Ansu Fati, abans del gol de Jordi Alba en pròpia porteria, ha tingut el 0-1 quan ha rebut una passada en profunditat de Messi, però el seu xut ha marxat fregant el pal.

Però ha estat després del gol quan el pes del partit ha passat a ser blaugrana, amb un autèntic recital de jugades del 10. I és que Messi ha obligat Gabriel a desbaratar l’empat (min 57), ha provat un xut massa creuat (min 58), ha intentat repetir el gol de vaselina que va marcar al Benito Villamarín (min 67), ha gaudit d’un cop de cap que ha marxat fora per poc (69) i ha posat a prova Jaume en una falta amb molt perill (min 74).

L’efectivitat, però, no ha acompanyat el Barça i sí que ho ha fet amb el València. Perquè, en un contraatac amb tot el Barça abocat a l’atac, Maxi Gómez ha deixat pràcticament vist per sentència el partit (2-0, min 77). Perquè, tot i que els de Quique Setién han intentat reduir la diferència per intentar buscar algun punt en el tram final, el gol no ha arribat i la derrota s’ha acabat consumant.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut