Fi del 2019 com a líders de l’ACB i l’Eurolliga

Fi del 2019 com a líders de l’ACB i l’Eurolliga

Gràcies a la darrera victòria contra el Reial Madrid, els de Pesic acaben l’any al capdamunt de les dues classificacions

Líders del 2019. Els de Pesic es menjaran el raïm ocupant la primera posició de l’ACB i de l’Eurolliga. Això sí, un privilegi compartit. Perquè en el torneig europeu els culers estan empatats amb l’Efes i amb el Reial Madrid, i en la competició nacional, amb el Casademont Saragossa i, també, amb els blancs. Precisament, el darrer rival que el Barça va batre per tancar l’any.

Un Clàssic que condueix a la primera posició

El Barça - Reial Madrid de la jornada 15 de la Lliga Endesa va ser de color blaugrana (83-63). Un triomf vibrant que va portar la 12a festivitat. I, en conseqüència, un posicionament de luxe que, de moment, emmascara les tres derrotes que reflecteix el caseller. Empatats amb els madrilenys i amb els saragossans, els barcelonistes posen el punt final del 2019 com a colíders. Cal destacar que el Barça s'erigeix, en solitari, com el conjunt amb més punts: 1.368. A més a més, la intensitat defensiva té la seva correlació en les pilotes recuperades; amb una mitjana de 8,4, el Barça és l'equip que més bones estadístiques registra en aquesta faceta del joc. 

El pas triomfal que van demostrar els culers en el Clàssic va allargar la ratxa d’imbatibilitat fins a cinc partits consecutius. ASVEL Villeurbanne, Bayern de Munic, Badalona, Olympiacos i Madrid han estat els darrers a caure en mans dels de Pesic. Compartint el primer esglaó de l’Eurolliga.

El Palau també va tancar l’any europeu amb triomf

El Palau va acomiadar el 2019 amb una celebració europea. L’Olympiacos no va poder contra un Barça combatiu (90-80) que va aconseguir la quarta victòria consecutiva en l’Euolliga. D’aquesta manera, l’elenc de Pesic 2019/20, amb un balanç de rècord. Perquè el 13-3 és el millor de l’equip barcelonista des que es va instaurar el nou format del torneig continental.

Mirotic, peça clau  

Aquests dos lideratges corals no s’entendrien sense les extraordinàries actuacions Nikola Mirotic. El recentment nomenat MVP del mes de desembre de l’Eurolliga és la figura amb més valoració de l’ACB -24,6 de mitjana-. La quotidianitat guanyadora del ‘33’ barcelonista s’imposa jornada rere jornada. No importa la competició. Lliga Endesa i Eurolliga segueixen el compàs de Mirotic i del Barça, que conclouen el 2019 com a líders.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut