33. Mirotic

Aler Pivot

202211_Imatges_Fitxa_Jugadors_Bàsquet_01_MIROTIC
Mirotic és un aler pivot que es caracteritza per la seva rapidesa i el seu tir, elements que el converteixen en un jugador essencial per a un equip guanyador

Tot i que va començar a jugar amb 13 anys a la Joker School of Basketball a Podgorica (Montenegro), la seva ciutat de naixement, aviat va destacar. A l'estiu del 2005 es va incorporar a les categories inferiors del Reial Madrid, equip amb el qual va jugar a l’ACB fins que l’any 2014 va fitxar pels Chicago Bulls.

Aquí va començar una etapa de cinc temporades a l’NBA, amb un total de 359 partits jugats (319 a la Lliga regular i 40 al play-off) i unes mitjanes globals de 12 punts i 5 rebots per partit.

La seva primera etapa a l'NBA, del 2014 al febrer del 2018, va ser amb els Chicago Bulls –260 partits–, abans de ser traspassat als New Orleans Pelicans, equip amb el qual va jugar una temporada (del febrer del 2018 al febrer del 2019). Finalment, l’última etapa a l'NBA del montenegrí va ser als Milwaukee Bucks.

Només 5 mesos després d’aquest canvi d’equip, Nikola Mirotic va passar a ser el nou fitxatge del FC Barcelona.

Amb nacionalitat espanyola, l’aler pivot, a més, es va proclamar campió de l’Eurobasket 2015 amb Espanya i va aconseguir la medalla de bronze als Jocs Olímpics de Rio 2016.

Perfil tècnic

Mirotic és un aler pivot de caràcter ofensiu. Tot i ser un jugador de gran envergadura, destaca per la seva capacitat per jugar obert i de cara a la cistella. És un interior modern que sap aprofitar molt bé la seva mobilitat i rapidesa. Presenta bons percentatges tant en els tirs de 2 punts com en els llançaments des de la línia de 3. També és un valor segur en el tir lliure i així ho reflecteixen les seves estadístiques. La seva capacitat anotadora és un fet, i ja ho va demostrar quan va ser escollit millor jugador de l’ACB la temporada 2012/13.

Tot i aquesta capacitat anotadora exterior, Mirotic és un jugador amb un gran cos que també li permet jugar a la zona i, sobretot, ajudar l’equip en tasques rebotejadores.

Lloc de naixement
Podgorica (Montenegro)
Data de naixement
11/02/1991
Pes
105kg
Alçada
209cm
Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut