Els reptes de Leo Messi per al 2020

Els reptes de Leo Messi per al 2020

Entre els diversos objectius que pot assolir el crac argentí destaca el de superar Pelé com a màxim golejador en un sol equip

Després d’un gran any per a Leo Messi en què ha tornat a ser escollit Millor Jugador del Món, l’argentí enceta un nou any amb la samarreta blaugrana. I ja en van 16 des que va debutar amb el primer equip l’any 2004. Repassem els reptes del capità del FC Barcelona de cara al 2020.

-Superar Pelé com a màxim golejador en un sol equip. Pelé va anotar 643 gols en partits oficials amb un sol equip, el Santos, al llarg de tota la seva carrera com a futbolista professional. Tot indica que aquest 2020, Leo Messi pot esdevenir el futbolista amb més gols en un mateix equip. En porta 618 i només està a 25 gols de l’històric jugador brasiler.

Leo Messi es troba a 25 gols d'igualar Pelé com a màxim golejador en un sol equip
Leo Messi es troba a 25 gols d'igualar Pelé com a màxim golejador en un sol equip

-Aconseguir la cinquena Champions. És el repte en majúscules per a aquest any. L’argentí ha aconseguit regnar a Europa en quatre ocasions (2006, 2009, 2011 i 2015). Després de cinc temporades sense aixecar l’orelluda, el 10 del Barça té més ganes que mai aquesta temporada de situar el Barça com a tercer equip amb més Copes d’Europa (sis) i col·locar-se segon en la classificació de jugadors que més cops l’han guanyat (cinc), a una de Francisco Gento, líder en solitari amb sis.

Leo Messi va guanyar la seva quarta Champions League el 6 de juny del 2015
Leo Messi va guanyar la seva quarta Champions League el 6 de juny del 2015

-Aixecar la novena Lliga en 12 anys. Des que Leo Messi va debutar amb el primer equip, només n'ha deixat escapar cinc de les 16 que ha disputat. Dit d’una altra manera, n’ha aixecat 10 i aquest any pot aconseguir la novena de les darreres 12. Unes dades escandaloses que demostren l’hegemonia de l’argentí des de la seva arribada a la competició domèstica.

Leo Messi aixecant la Lliga de la temporada 2018/19

-La setena Pilota d’Or. El 2019 Leo Messi ha tornat a aixecar la Pilota d’Or, i ho ha fet per sisena vegada. D’aquesta manera, l’argentí s’ha convertit en el líder en solitari que més cops ha estat designat Millor Jugador del Món (2009, 2010, 2011, 2012, 2015 i 2019). Aquest 2020, el 10 culer pot tornar a ser escollit amb la millor distinció individual que un futbolista pot rebre i allargar la seva llegenda encara més.

Messi amb la seva sisena Pilota d'Or aconseguida l'any 2019
Messi, 2019 | FOTO: MIGUEL RUIZ

-Revalidar la Bota d’Or per quarta vegada consecutiva. Tot i el pas dels anys, l’olfacte golejador de Leo Messi no ha perdut la seva essència. L’argentí ha aconseguit ser el màxim golejador europeu en sis ocasions de les deu anteriors. Uns registres espectaculars. Però, a més, ha guanyat la Bota d’Or en les tres anteriors edicions i aquest 2020 podria aconseguir la quarta de manera consecutiva.

Messi, juntament amb les sis Botes d'Or del seu palmarès

-Superar Zarra com a jugador amb més Pitxitxis. I si ha aconseguit la Bota d’Or en sis ocasions, també ha estat el Pitxitxi de la Lliga espanyola en sis més. El 10 del Barça està empatat en la posició més alta de la classificació amb Telmo Zarra, però aquesta temporada pot situar-se com a líder en solitari.

Messi celebrant el seu últim gol del 2019 contra l'Alabès

-Ser el blaugrana amb més Clàssics disputats. Leo Messi va igualar en xifres de Clàssics disputats Xavi Hernández, amb 42, en el duel contra el Reial Madrid d'aquest desembre. D'aquesta manera, el crac argentí podria liderar aquesta classificació en el proper duel contra el conjunt blanc. 

Top 5 dels jugadors blaugranes amb més Clàssics disputats
Top 5 dels jugadors blaugranes amb més Clàssics disputats

-Ser el jugador amb més partits del Club. Ja només té un jugador per davant: Xavi Hernández, amb 767 partits amb la samarreta blaugrana. El 2020 pot apropar-se, encara més, al mític 6 del Barça: actualment suma 705 partits. Aquest any té difícil superar la històrica xifra del de Terrassa, però està clar que, si les lesions el respecten, Messi acabarà convertint-se en el jugador que més vegades haurà vestit la samarreta del Barça en tota la història del Club.

Messi es troba a 62 partits d'igualar a Xavi com a jugador amb més partits al Barça

-Esdevenir el jugador més lloat en un sol club. Si el Barça aconseguís tres títols aquesta temporada, Leo Messi es convertiria en el jugador que més títols hauria guanyat amb un sol equip. Actualment en porta 34 i, d’aquesta manera, superaria el porter exblaugrana Vítor Baía (35) i el llegendari jugador del Manchester United Ryan Giggs (36).

Messi ha guanyat 34 títols oficials amb el Barça
Messi. Partit rere partit engrandeix les seves estadístiques amb el Barça. Ara com ara porta 698 partits com a culer

-Màxim golejador de la Champions. En l’enèsim enfrontament del duel entre Leo Messi i Cristiano Ronaldo arribem al capítol de màxim golejador a la Champions League. L’argentí suma 114 dianes mentre que el portuguès, que ara milita a la Juventus de Torí, n’ha aconseguit 128. Caldrà veure com acaba la classificació de màxims golejadors un cop finalitzi aquest any 2020.

-Regnar a Amèrica del Sud amb l’Argentina. Un dels objectius que té marcat Leo Messi entre cella i cella és la Copa Amèrica 2020. El 10 té una oportunitat d’or per aconseguir el seu primer trofeu amb la selecció després de la medalla als Jocs Olímpics de Pequín 2008. Aquesta edició serà la número 47 i se celebrarà a l’Argentina i Colòmbia. A la tercera pot ser la bona i és que, després d’arribar a la final l’any 2015 i el 2016, Leo Messi pot regnar en el seu continent.

Messi jugant un partit amb la selecció argentina
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut