Leganés – Barça: El líder torna a escena

Leganés – Barça: El líder torna a escena

(Movistar LaLiga, 13 h) Torna la Lliga, després de l’aturada de seleccions, amb una visita a un camp sempre complicat davant un rival necessitat

Torna la Lliga! Després de l’aturada de seleccions –l’última de l’any– torna el futbol de clubs i amb ell, la Lliga. El FC Barcelona visitarà l’Estadi de Butarque el dissabte 23 de novembre (Movistar LaLiga, 13 hores) per veure’s les cares amb el Leganés.

Els precedents

La localitat madrilenya acollirà el duel que enfrontarà el líder (25 punts) contra el cuer (6 punts) de la classificació. Un fet, però, que pot ser enganyós. I és que el Leganés, tot i ser l’últim, acostuma a crear problemes als culers cada cop que visiten Butarque. De fet, el curs passat els de Valverde van perdre per 2-1, tot i que en els dos anteriors sí que van vèncer amb autoritat (0-3 i 1-5).

Un Leganés renovat

A més, el conjunt madrileny compta amb la nova incorporació d’un vell conegut de la Lliga: Javier Aguirre. El tècnic mexicà va signar pel conjunt pepinero fa poc més de dues setmanes i serà l’encarregat d’intentar redirigir l’equip. Fins ara, només ha dirigit un partit i va aconseguir rascar un empat d’un camp complicat com Anoeta (1-1). Els precedents contra el Barça, però, no són gaire favorables per al tècnic mexicà: 15 victòries culers, quatre empats i dues victòries per a Aguirre.

El rival

Entrenador: Javier Aguirre
Màxim golejador: Braithwaite (3 gols)
Posició a la Lliga: 20è
Balanç: 1V-3E-9D
Exblaugranes a l’equip: Rodri Tarín, Christian Rivera i José Arnáiz.

Les curiositats del duel

-El Barça és l’equip visitant que més gols ha marcat a Butarque a Primera (9).

-Messi és el jugador que més gols ha marcat al Leganés a la Lliga (vuit gols en sis enfrontaments).

Leo Messi, autor de vuit gols contra el Leganés

-Des del debut del Leganés a la Lliga la temporada 2016/17, Messi ha marcat 115 gols, un més que el conjunt madrileny (114).

- Aguirre ha perdut més partits davant el Barça que davant de qualsevol altre club en la seva carrera com a entrenador a la Lliga (13).

-El Barça només ha perdut un dels seus últims 19 enfrontaments fora de casa davant equips madrilenys a la Lliga (15V 3E 1D), just davant el Leganés en el duel de Butarque de la temporada passada (2-1).

La convocatòria de Valverde

El tècnic blaugrana ha convocat un total de 20 jugadors per a aquest partit, on destaquen fins a quatre del B: Ter Stegen, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Todibo, Suárez, Messi, O. Dembélé, Neto, M. Wague, Griezmann, Aleñá, F. De Jong, Vidal, Umtiti, Junior, C. Pérez, Ansu Fati, R. Araujo i Morer. Queden fora de la convocatòria per decisió tècnica Arthur, mentre que per lesió ho fan N. Semedo, Lenglet i Jordi Alba, i per sanció Sergi Roberto. Rakitic ha rebut l'alta mèdica, mentre que Lenglet ha estat baixa d'última hora per unes molèsties al bessó de la cama esquerra que arrossega del darrer partit amb la selecció francesa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut