Bons precedents en 17 anys de duels contra els equips d’Aguirre

Bons precedents en 17 anys de duels contra els equips d’Aguirre

El tècnic mexicà, que ha agafat les regnes del Leganés, el proper rival del Barça, acumula una estadística negativa davant els blaugranes

Butarque serà el pròxim escenari que visitarà el Barça, en la catorzena jornada de Lliga. Els d’Ernesto Valverde tornaran de l’aturada de seleccions amb l’objectiu de vèncer el Leganés per tal de seguir al capdamunt de la classificació. Els blaugranes s’enfronten a un rival, ara per ara, imprevisible; els pepineros han començat el curs amb moltes ensopegades i ocupen la darrera plaça de la taula, motiu que ha propiciat un canvi al capdavant del conjunt madrileny. Un vell conegut de la competició espanyola, Javier Aguirre, ha arribat a la banqueta blanc-i-blava amb l’objectiu d’aixecar el vol del Leganés.

Bons precedents

El del proper dissabte a la una del migdia serà el vint-i-dosè enfrontament que ‘El Vasco’ dirigeix contra el Barça. Dels 21 cops que s’ha mesurat als culers, Aguirre ho ha fet 8 amb l’Osasuna, 7 amb l’Atlètic de Madrid, 4 amb l’Espanyol i 2 amb el Saragossa. Fins ara, el balanç no és gens favorable pel tècnic mexicà. L’actual entrenador del Leganés tan sols ha pogut derrotar en dues ocasions el Barça: 2-1 amb l’Osasuna (2006/2007), i 4-2 amb l’Atlètic de Madrid (2007/2008). Ambdues victòries van arribar en Lliga.

La resta de partits es divideixen en quatre empats -tots en Lliga- i fins a 15 victòries del Barça, dues de les quals en la Copa del Rei de la temporada 2008/2009, quan els blaugranes van eliminar els matalassers. La major derrota que ha patit Aguirre davant el Barça es va produir la temporada 2006/2007, en la 35a jornada del campionat, quan l’aleshores equip dirigit per Frank Rijkaard va assaltar el Vicente Calderón amb un contundent 0-6. En aquests 21 partits, els conjunts comandats pel ‘Vasco’ tan sols han pogut perforar la porteria blaugrana en 16 ocasions, mentre que el Barça ha estat capaç d’anotar 51 gols.

Onze partits davant Valverde

Aguirre s’ha enfrontat a Valverde en onze ocasions. Aquest particular duel d’entrenadors, de moment, és a favor de l’actual tècnic blaugrana. Valverde va doblegar els equips d’Aguirre dues vegades amb l’Athletic Club -ambdues contra l’Osasuna- i tres amb l’Espanyol -totes contra l’Atlètic de Madrid. Per contra, el mexicà va guanyar tres cops a Valverde: una amb l’Atlètic de Madrid -davant l’Espanyol- i dues com a tècnic blanc-i-blau -contra l’Athletic Club. A la llista hi figuren un total de tres empats entre els dos entrenadors.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut