Barça – Sevilla: Un autèntic partidàs

Barça – Sevilla: Un autèntic partidàs

El Camp Nou es vesteix de gala per rebre el conjunt andalús, que arriba a Barcelona amb el mateix objectiu blaugrana: confirmar els bons resultats abans de l’aturada

Una de les grans batalles que es pot veure en aquesta Lliga es viurà aquest diumenge al Camp Nou (21 hores, Movistar LaLiga), en el partit que enfrontarà el Barça i el Sevilla. Un autèntic partidàs que posarà a prova els dos equips, empatats en la classificació, abans de l’aturada pels compromisos internacionals.

En una Lliga que, de moment, està molt igualada, especialment pel que fa al capdavant de la classificació, el triomf esdevé importantíssim. El Barça, a més, vol confirmar les bones sensacions, després dels triomfs contra el Vila-real, el Getafe i l’Inter, i sumar la quarta victòria consecutiva. No serà fàcil, però, perquè al capdavant hi ha un equip sempre dur, amb el mateix objectiu que els de Valverde.

El rival

Entrenador: Julen Lopetegui

Màxim golejador: En aquest inici de temporada a la Lliga, encapçalen aquesta classificació Nolito, Ocampos, Joan Jordan i Franco Vázquez, amb dos gols cadascun. A l’Europa League, Chicharito Hernández suma també dos gols.

Classificació: Suma 13 punts en set jornades, després de quatre victòries, dos empats i una derrota. Han fet 10 gols a favor i els n'han marcat set. Va començar la jornada 8, l’actual, empatat amb el Barça i la Reial Societat en la classificació i a dos punts del líder.

Com arriba: Després d’aconseguir una important victòria la setmana passada precisament contra la Reial Societat, a més de guanyar el seu partit d’Europa League, els de Lopetegui arriben al Camp Nou amb ganes de trencar l’estadística de 16 partits consecutius sense guanyar a l’Estadi a la Lliga.

La convocatòria: Lopetegui ha citat 21 futbolistes per a aquest partit. Es queden fora de la llista Sergi Gómez, amb molèsties a la cama esquerra; Bryan Gil, convocat per la sub-19; i Dabbur, per decisió tècnica. La novetat és el retorn de Carriço, un dels líders de la defensa, que s’ha recuperat de la lesió que tenia. El tècnic haurà de descartar tres futbolistes abans del partit.

Els precedents

- El Sevilla no guanya a la Lliga al Camp Nou des del 2002 (0-3). Des de llavors ha sumat dos empats i 14 derrotes i ha encaixat 44 gols en 16 partits.

- Així, en el que portem de segle, el Sevilla només ha aconseguit puntuar al Camp Nou a la competició domèstica en tres ocasions: una victòria, aquella per 0-3, i dos empats.

- En general, el Barça s’ha imposat  82 vegades al Sevilla en tota la història de la Lliga, més que qualsevol altre equip davant els sevillans.

- Messi, a més, té una gran predilecció pel conjunt andalús, ja que el Sevilla és l’equip que més gols ha encaixat del 10 blaugrana en totes les competicions, amb un total de 36.

La convocatòria de Valverde

Per a aquest partit, el tècnic té les baixes per lesió d'Umtiti i Junior, així com l’absència obligada per sanció de Lenglet, expulsat per doble groga contra el Getafe. Aleñá i M. Wague, per decisió tècnica, han quedat fora d’una convocatòria en què la principal novetat és el retorn de Jordi Alba i la del jugador del Juvenil A Ansu Fati, un cop superades les seves respectives lesions. També, però, hi ha la incorporació de Ronald Araujo, del Barça B, que s’ha estrenat en una convocatòria oficial amb el primer equip per suplir les baixes en defensa.

Així doncs, la llista de 19 convocats està formada per Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Todibo, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Neto, Griezmann, Jordi Alba, S. Roberto, F. De Jong, Vidal, C. Pérez, Ansu Fati i R. Araujo. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut