Per què mereixia Messi el premi The Best?

Per què mereixia Messi el premi The Best?

Campió de Lliga i de la Supercopa, va guanyar el seu sisè Pitxitxi, convertint-se també novament en el Bota d’Or en una temporada en què va assolir els 600 gols oficials amb el Barça

Un premi més per al millor jugador del món. Lionel Messi s’ha proclamat guanyador del The Best, el guardó que atorga la FIFA al millor jugador de la temporada. Ha estat un any carregat de rècords batuts per al crac argentí. Els repassem tots!

Campió de Lliga i de la Supercopa d’Espanya

Al futbol el més important són els títols col·lectius, i Leo Messi al curs 2018/19 va aconseguir-ne dos més: campió de la Supercopa d’Espanya i campió de Lliga, convertint-se en solitari en el jugador amb més títols de la història del Barça, amb un total de 34. A més, també va ser finalista de la Copa del Rei i semifinalista de la Lliga de Campions.

Pitxitxi de la Lliga per sisena vegada

Leo Messi va anotar un total de 36 gols en 34 partits de Lliga, dianes que van ser clau perquè el FC Barcelona aconseguís la 26a Lliga de la seva història. L’argentí va ser, per tercera temporada consecutiva, el màxim golejador del campionat, i en total acumula ja sis Pitxitxis, el que més n’ha obtingut de la història, juntament amb Telmo Zarra.

Sisena Bota d’Or europea

A més, els 36 gols a la Lliga van suposar també que Messi aconseguís ser el màxim golejador d’Europa, emportant-se de nou la Bota d’Or amb 72 punts. També per tercera temporada consecutiva, i també sent la sisena en total: més que cap altre jugador a la història. 

Màxim golejador de la Champions 2018/19

A part de ser el màxim golejador a la Lliga, també ho va ser a la Champions: Messi va anotar un total de 12 gols en només 10 partits, més que qualsevol altre jugador. Ja van sis temporades en les quals el 10 culer ha estat el màxim anotador de la Champions, i, en total, suma 112 gols a la història de la competició, sent el jugador que més dianes ha anotat en un sol Club en tota la història de la Lliga de Campions.

600 gols amb el Barça

Una altra xifra històrica que va assolir Leo Messi va ser arribar als 600 gols com a jugador del FC Barcelona, on es manté com el màxim anotador de la història del Club. Actualment suma ja 603 gols com a barcelonista.

Més gols de falta a les principals Lligues europees

Durant el curs 2018/19 l’argentí va anotar sis gols de falta directa a la Lliga, més que qualsevol altre jugador a les principals Lligues europees. Una especialitat marca de la casa de l’astre blaugrana, que en total en va marcar vuit en totes les competicions (sumant les dues a la Champions).

Supera una altra xifra històrica: els 400 gols a la Lliga

Durant la temporada, Messi també es va convertir en el primer jugador en la història de la Lliga a arribar als 400 gols. Ara ja en suma 419 i de ben segur en continuarà sumant més.

Sisena temporada superant els 50 gols

Messi va aconseguir 51 dianes en els 50 partits que va disputar durant el curs a totes les competicions, i és la sisena temporada que supera la xifra dels 50 gols. Un total de 36 a la Lliga, 12 a la Champions i tres a la Copa del Rei. Una xifra brutal per a un jugador que no es cansa de marcar.

mini_3200x2000-MESSI_51_GOLS-

Jugador amb més victòries a la història de la Lliga

El 10 blaugrana va superar Iker Casillas (334 victòries) com a jugador amb més victòries a la història de la Lliga. Actualment suma 339 triomfs a la competició domèstica.

Jugador amb més victòries a la història del Club

Amb una exhibició al Benito Villamarín contra el Betis –amb hat-trick inclòs–, Leo Messi supera Xavi com el jugador amb més victòries a la història del FC Barcelona, amb un total de 477 triomfs.

10a Lliga com a blaugrana, més que ningú

Amb la consecució d’un nou campionat de Lliga, Messi ja en suma 10 i es converteix en el jugador de la història del Club amb més Lligues. A més, iguala Pirri i és a només dues del rècord de Gento, que en va guanyar 12.

Messi, el col·leccionista de Lligues

Màxim assistent de la Lliga 2018/19

A més de ser el màxim golejador de la competició, Messi va ser també el jugador que més assistències de gol va repartir, amb un total de 13, juntament amb Pablo Sarabia. Qui més marca i qui més assistències fa. Sensacional.

Bronze a la Copa Amèrica

Pel que fa a la selecció, Messi també va ser semifinalista amb Argentina a la Copa Amèrica, on van caure davant el Brasil. Tot i així, van vèncer en el partit pel tercer i quart lloc davant Xile, aconseguint quedar tercers.

Arriba als 50 hat-tricks com a professional

Amb tres gols al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla, Leo Messi arriba als 50 hat-tricks com a professional (44 amb el Barça i sis amb l’Argentina). De moment, ja en suma 51.

Més de 20 gols a la Lliga per 11a temporada

Messi és l'únic jugador en la història de la Lliga que ha aconseguit més de 20 gols en 11 temporades consecutives. Des del curs 2008/09, el crac argentí ha superat la vintena de gols a la competició.

Supera els 50 gols a la Copa del Rei

Amb els tres gols anotats durant l’edició de Copa, ja suma 51 dianes en la competició i se situa com el segon màxim anotador de la història del Club a la Copa, només superat per Samitier (64).

Primer jugador a marcar en sis finals de Copa

Amb el gol a la final contra el València, Leo Messi es va convertir en el primer jugador de la història de la Copa del Rei a marcar en sis finals diferents. Aquesta, però, va ser la primera final en la qual va marcar i no va acabar guanyant.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut