Mirotic:

Mirotic: "Tinc ganes de guanyar-me la gent del Palau"

Repassem les declaracions més destacades del programa 'Benvingut: Nikola Mirotic', emès a Barça TV

Nikola Mirotic s'ha mostrat ambiciós, il·lusionat i amb ganes de començar la temporada que ve. Al programa 'Benvingut: Nikola Mirotic' de Barça TV, l'ala-pivot blaugrana parla dels seus inicis i fa un recorregut al llarg de la seva trajectòria professional, desvelant alguns dels seus propòsits per a la temporada que ve. Repassem tota l'entrevista realitzada al jugador en 10 temes.

Inicis en el bàsquet

Els meus primers inicis van ser en el futbol, ​​des dels 6 anys als 13 al costat del meu germà. Però quan vaig començar a créixer un cosí meu em va dir que havia de jugar a bàsquet i li vaig dir: la meva especialitat és el futbol. No obstant això, un dia vaig anar a un entrenament, em va anar bé i vaig decidir deixar el futbol i anar-me'n al bàsquet.

Referents

La gent que va jugar als Estats Units a l’NBA: Predrag Stojaković, Vlade Divac... Però amb més anys, quan ja vaig començar a estar a prop de jugadors professionals em vaig fixar molt en Dirk Nowitzki, era un jugador molt referent a Europa, als EUA, per a les seves seleccions... Un dia vaig jugar contra ell i va ser un somni complert.

"Pau era sempre qui em guiava, qui em deia el que havia de fer a l’NBA".

NIKOLA MIROTIC

Pau Gasol

Pau va ser un jugador molt important en el meu desenvolupament a l’NBA, sobretot perquè no coneixia tot allò. Necessitava temps. Pau era sempre qui em guiava, qui em deia el que havia de fer a l’NBA. Em va ajudar sobretot a tenir paciència perquè jo soc molt ambiciós i el primer dia ja volia jugar i ser el millor.

NBA

Per a mi era un somni. Jo volia ser aquí, volia competir a la millor Lliga del món, volia competir contra els millors. No volia ser un d'aquests que no ha fet aquest pas. La maduresa, l'experiència m'ha fet millorar individualment. Ha estat una bona experiència que va durar 5 anys.

La decisió de fitxar pel Barça

El que jo buscava era primer una estabilitat per a la meva família. He canviat d'equips últimament i el fet de mudar-se tantes vegades és difícil tant per a la família com per al jugador adaptar-se. Trobava a faltar guanyar perquè allà és només un títol el que es juga i aquí tens la Lliga Endesa, l'Eurolliga, la Copa...

Objectius

La Final a Quatre seria un objectiu clar, crec que l'equip mereix ser-hi. Un altre objectiu és la Lliga, són les dues coses més importants per encarar el primer any, però cal anar pas a pas.

L'idioma

L'idioma mai va ser un problema per a mi. Parlo castellà, serbi, anglès..., ara em tocarà aprendre català; una llengua més, per què no.

La màgia del Palau

Per a mi personalment serà molt especial el primer partit al Palau. L'únic que serà al meu cap aquest dia és guanyar. Demano que la gent vingui a donar-nos suport, que vegi que aquest any el FC Barcelona serà molt seriós.

El paper de la família

He rebut molts detalls per part del Club amb la meva família. El meu fill tenia ganes d'estar en un lloc i no haver de mudar-se més. Em va preguntar també sobre el bon temps i de seguida em va dir: anem-nos-en ja a Barcelona! Aquí es menja molt bé, es viu molt bé, és la ciutat preferida de la meva dona també i ella era la més feliç de tots quan li vaig dir que hi havia l’opció de viure a Barcelona.

"Jo sempre intento ser jo mateix, però intentant agafar el millor dels altres"

NIKOLA MIROTIC

Caràcter guanyador i ambiciós

Els jugadors farem el que sigui necessari perquè un equip tingui èxit. Som molt guerrers, ens agrada fer l'impossible, guanyar i fer història. Jo sempre intento ser jo mateix, però intentant agafar el millor dels altres.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut