Sense contemplacions cap a semis (3-0)

Un doblet de Messi en els primers vint minuts del partit del Camp Nou i un golàs de Coutinho sentencien l’eliminatòria contra el Manchester United

El FC Barcelona serà equip de semifinals de la Lliga de Campions. Ho farà quatre anys després del darrer cop, aquesta vegada eliminant el Manchester United als quarts de final de la competició (3-0, 4-0 de global). Una eliminatòria que es va posar de cara en el partit d’anada, amb el 0-1 assolit a Old Trafford, però que s’ha acabat de sentenciar en una nova nit d’èxit europeu al Camp Nou.

El doblet de Messi en els primers vint minuts ha obert el camí, tot i que Coutinho, amb un golàs a la segona part, ha acabat de tancar el marcador. Tot plegat per seguir ben vius en el somni de tots els barcelonistes: aixecar l’Orelluda a Madrid. Abans, però, Liverpool o Porto esperen en unes semifinals que el Barça jugarà per vuitena vegada en els darrers 12 anys.

Messi exerceix de líder

Un resultat ampli, però que no ha reflectit al 100% el desenvolupament del partit. Especialment en els primers 10 minuts d’enfrontament, amb un Manchester United molt intens, ple d’energia i que ha estat a punt d’avançar-se en alguna ocasió clara. La més destacada, la rematada de Rashford contra el travesser en la primera jugada de partit. També una bona acció de Martial que ha refusat Piqué podria haver posat en problemes Ter Stegen que, això sí, a partir d’aquí ha viscut un duel molt tranquil.

L’aparició de Messi ha estat clau, perquè en dues batzegades ha deixat KO els de Solskjaer. Especialment amb un primer gol que ha estat una obra d’art, quan els anglesos més pressionaven. L’argentí, que s’ha posat la capa de líder per erigir-se com a pitxitxi en solitari de la Champions, ha recuperat la pilota, s’ha desfet de dos rivals anant de fora cap a dins i ha provat un xut amb rosca que ha batut De Gea (1-0, min 15). Quatre minuts més tard, i en una jugada semblant, el resultat ha estat el mateix, tot i que el xut de Messi ha estat més tou i la col·laboració de De Gea ha estat determinant –no ha pogut controlar bé l’esfèrica i se l’ha acabat empassant (2-0, min 19).

Control total per no perdre el tren de les ‘semis’

Dos gols que han desactivat el United, sabedor que l’objectiu es complicava. De fet no ha rematat a porta amb claredat fins al minut 90, amb un cop de cap d’Alexis Sánchez, tot i que Ter Stegen ha estat molt atent i ha evitat la diana del United.

Però això ja ha estat al final. Perquè el Barça, que ha sortit millor a la represa per evitar ensurts, ha contemporitzat el joc i ha portat el pes del joc. Messi, que ja és el segon blaugrana amb més partits a la Champions, ha continuat filtrant els atacs, que han estat a punt de fer el tercer en un parell de jugades excelses. Finalment, ha estat Coutinho l’autor del tercer gol, quan ha posat la cirereta al seu bon partit amb un xut des de fora de l’àrea impossible per a De Gea (3-0, min 61). El Barça, que no en tenia prou, ha continuat buscant la porteria rival, i una xilena de Messi o una rematada per sobre del travesser de Suárez han estat les accions més clares.

No ha important que no entressin, perquè la classificació no s’ha escapat. Ara, el proper obstacle a superar seran les semifinals de la Champions. El resultat global de 4-0 dels quarts permet al Barça seguir somiant.