Ariño: “Hem d’imposar el nostre nivell i no tenir rival a la pista”

Ariño: “Hem d’imposar el nostre nivell i no tenir rival a la pista”

L’extrem del Barça Lassa reconeix abans de la Copa del Rei, en una entrevista exclusiva al web del Club, la “iIl·lusió que fa un nou títol al vestidor”

Amb les idees molt clares, en un estat de forma òptim i amb l’objectiu de guanyar el sisè trofeu de la temporada. Disposats a aprendre de l’empat contra el BM Logronyo La Rioja (28-28) per agafar embranzida, Aitor Ariño assegura que l’equip arriba “en un estat de forma òptim” i que l’equip està preparat per disputar una nova competició. L’extrem del Barça Lassa ha atès en exclusiva www.fcbarcelona.cat abans de la fase final de la Copa del Rei d’handbol, que es disputarà aquest proper cap de setmana a Alacant (5-7 d’abril), abans d’intentar sumar per cinquè cop consecutiu el trofeu.

A Logronyo va jugar el seu partit 200 en Lliga. Què significa per a vostè haver-los sumat tan jove?

És un orgull. Em sento molt feliç de poder arribar a aquesta xifra i molt agraït a tota la gent que ha contribuït a arribar-hi.

I què significa haver-los sumat tots amb el Barça Lassa?

És un plus. És el club de casa i és un orgull. La veritat és que em sento molt feliç. Són 200 partits en què se m’ha exigit el màxim, sortir a guanyar i defensar els colors del Club.

Nou lligues consecutives tant per al Club com per a vostè. Què li sembla?

Que s’està treballant molt bé, i que el dia a dia del treball constant dona els seus fruits. Estem seguint una línia molt bona i esperem que segueixi així.

CAMPIONS LLIGA HANDBOL

 

Vau guanyar la Lliga al Palau Blaugrana davant l’afició. Què va implicar per als jugadors?

És molt important. Nosaltres estem agraïts al soci, a l’aficionat de l’handbol que ve al Palau cada dimecres, i crec que per a ells també era un premi molt important poder sumar el títol davant seu.

El Nantes, l’actual subcampió d’Europa, serà el rival als quarts de la Champions...

Des del 3 d’agost que vam començar la temporada tenim el partit de quarts de la Champions al cap. Hem de guanyar allà i a casa. L’objectiu és arribar a la ‘Final Four’, i nosaltres tenim moltes ganes i il·lusió. L’equip està preparat per a aquest repte.

Això vol dir que s’enfrontaran a vells coneguts com Balaguer, Gurbindo, Lazarov o Rivera...

(somriu) Sí, sempre és divertit. És agradable poder estar amb companys, saber que els va bé i que han arribat als quarts de final. Fora de la pista estem molt bé, però a la pista ‘serà la guerra’.

Parlant d’extrems…, des del febrer ha canviat Mortensen –lesionat al Mundial- per Ilic com a company de posició. Què tal es complementen?

Molt bé. La relació amb ell és molt bona. És un noi molt alegre que està aquí per ajudar l’equip. Va assumir molt bé el seu rol i tots estem molt contents, està sumant molt.

ENTREVISTA AMB ARIÑO - 2

 

Com es prepara una competició tan intensa com la Copa del Rei, amb tres possibles partits en tres dies?

Hem estudiat molt bé els rivals i l’equip està en un estat físic òptim. La recuperació serà molt important, però el que té el Barça Lassa és que podem rotar molt perquè tenim una plantilla molt extensa i amb un nivell molt alt. Això fa que puguem donar el màxim en tots els partits.

Fa algun tractament especial amb poc temps per a la recuperació?

Fem tractament amb els fisioterapeutes. Hem d’estar molt agraïts amb el seu treball tant prepartit com postpartit. Sempre tenen la màxima cura dels jugadors, i també seguim l’alimentació que ens posa el doctor.

Què us ha dit el Xavi Pascual abans de la Copa?

Que hem de sumar un títol més i donar el màxim. Que no pensem en la Champions i ens focalitzem en la Copa i més després de l’empat que vam patir a Logronyo. Hem de tornar a agafar bones sensacions, marcar el nivell del Barça Lassa i no hem de tenir rival a la pista.

L’empat a Logronyo és un toc d’atenció de cara a Alacant?

Segur que sí. Vist el que ens va passar, que no vam tenir gaire encert, farà que afrontem la Copa del Rei amb més motivació i més enfurismats. És molt important per a nosaltres fer-ho bé.

L’any passat ja vau jugar contra l’Ángel Ximénez-Avia Puente Genil. Espera un duel semblant?

Han canviat bastant la plantilla. Vam jugar bé a la Lliga, però sabem que en competicions així s’encoratgen, poden donar un plus, i crec que a la Copa del Rei els rivals s’ho prenen a vida o mort com nosaltres. Saben que si fas dos partits bons et pots plantar a la final. Hem d’estar ben alerta perquè això no succeeixi.

En aquestes competicions sempre hi ha sorpreses. Ja hi compteu?

Sí. Sabem que equips que no són potser els favorits poden fer saltar la sorpresa. Hem d’estar alerta, però som el Barça, se’ns exigeix el màxim. Hem de sumar aquest títol i crec que estem preparats per a aquest repte. La il·lusió de l’equip és la de sumar un trofeu més, i és molt important.

A la Copa els rivals saben que si fas dos partits bons et pots plantar a la final

Aitor Ariño

Un enamorat de la bicicleta

Sé que li agrada molt anar en bici. Ha seguit la Volta a Catalunya?

Sí! (riu). He estat mirant les etapes. És una afició que m’ha agafat ben fort aquest darrer any i mig, i la veritat és que la bici de carretera m’agrada molt. Seguir els professionals ara que han començat les clàssiques de primavera..., la veritat és que estic molt enganxat!

Desconnectar de viatge

També és un viatger empedreït..., quin serà el pròxim destí?

Doncs marxaré de vacances amb la meva parella. Intentaré anar a Cuba, a visitar el país del Pablo –membre de l’staff de Xavi Pascual-, que sempre ens ha parlat molt bé i espero moltes recomanacions per poder-ho gaudir.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut