L’OK Lliga recupera el color blaugrana i el curs acaba amb triplet!

L’OK Lliga recupera el color blaugrana i el curs acaba amb triplet!

El Barça d’hoquei ha aconseguit la 33a lliga de la història i el cinquè triplet amb Copa i Supercopa

L’OK Lliga ha recuperat el color blaugrana! Ho ha fet a la casa del que era el vigent campió, un Deportivo Liceo que s’ha vist superat pel Barça en el tercer partit del play-off. El conjunt  blaugrana ha aconseguit la 33a lliga de la història de la secció i el capità Sergi Panadero ha alçat el trofeu sobre el parquet de Riazor.

El ‘9’ barcelonista ha aixecat el trofeu de la seva 17a OK Lliga i la primera amb el braçal de capità. Aquesta OK Lliga també és la desena del porter Sergi Fernández, que ha completat la fase final jugant set dels vuit partits amb un alt nivell sota pals, i la cinquena d’Edu Castro com a primer entrenador. Aquest títol és el 19è dels 28 possibles en sis temporades amb el tècnic de L’Hospitalet.

Pel que fa a la resta de jugadors, és la 9a lliga de Matias Pascual (només ha pogut jugar sis jornades per la lesió al Mundial), la 6a de Pau Bargalló, la 5a d’Ignacio Alabart, la 4a de João Rodrigues i la tercera d’Helder Nunes. També és la segona de Sergi Llorca i la primera de Carles i Marc Grau amb el Barça (la segona consecutiva després de la guanyada amb el Liceo el curs anterior). I per últim, és la primera OK Lliga del jove de l’hoquei formatiu Joan Pascual, que ha estat convocat en tots els partits d’aquesta temporada.

Lliga, Copa i Supercopa

El curs 2022/23 ha acabat de la millor manera possible, aconseguint un triplet format per la Supercopa, la Copa i l’OK Lliga. És la cinquena vegada que s’aconsegueix aquest fet després dels cursos 2005, 2012, 2016 i 2018. Al curs 2005 cal sumar-hi la Continental i la Lliga de Campions, al 2016 cal afegir-hi la Continental i al 2018, en el primer curs amb Edu Castro, la Lliga Europea de Porto.

Invictes a la fase regular i al play-off

El Barça ha dominat de principi a fi la competició domèstica, aconseguint acabar per segona vegada la fase regular sense cap derrota (només s’han cedit dos empats) i finalitzant el play-off sense cap contratemps. En els registres de la història blaugrana, acabar el play-off sense cap derrota només ho havien aconseguit els equips dels cursos 03/04, 04/05 i 08/09.

El rècord golejador de Pau Bargalló

Si ja va començar la fase regular marcant en els primers 18 partits que va jugar, Pau Bargalló ha fet una nova demostració de la seva qualitat en el play-off. Ha marcat 17 gols en només vuit partits jugats, superant la xifra de Beto Borregán durant el 2002: 13 gols en 11 partits.

Però no ha estat l'únic en fer uns play offs perfectes. A més dels tres gols de Bargalló a Riazor,, els dos de Joao Rodrigues fan que els dos jugadors s’han convertit en els primer del Barça que han marcat en tots els partits d’un play-off. Joao Rodrigues ha acabat la fase final de l’OK Lliga amb 12 gols en vuit partits.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut