Sergi Fernández i Carles Grau, la porteria amb millors números de la història del Barça

Sergi Fernández i Carles Grau, la porteria amb millors números de la història del Barça

El Barça ha acabat els 26 partits de la fase regular de l’OK Lliga sense cap derrota i amb només 42 gols encaixats

El Barça ha acabat la fase regular de la Parlem OK Lliga 22/23 invicte i amb una espectacular xifra de 42 gols encaixats. En els 26 partits disputats, Sergi Fernández i Carles Grau, juntament, amb la defensa blaugrana, han aconseguit convertir-se en la porteria del Barça amb millors registres en la història de l’OK Lliga.

Cal destacar que aquesta és la segona vegada en la història de la competició que un equip acaba la fase regular sense perdre. El primer en aconseguir-ho va ser el mateix Barça 2018-19, en un equip d’Edu Castro on repeteixen fita el porter Sergi Fernández i els jugadors Sergi Panadero, Matias Pascual, Pau Bargalló, Ignacio Alabart i Joao Rodrigues.

La porteria menys golejada en la història del Barça

El rècord defensiu aconseguit té en compte les dades de gols en contra en les fases regulars des de la temporada 1965/66, quan va començar a disputar-se la Lliga Nacional (el 69 va iniciar-se la Divisió d’Honor, coneguda com a OK Lliga des del 2002). En totes aquestes temporades, el millor registre defensiu blaugrana el comparteixen els equips del Barça 2008/09 i 2019/20. La xifra: només 43 gols.

El 2008/09, en 30 partits

Els 43 gols encaixats el curs 2008/09 és la millor dada blaugrana si es té present el nombre de partits (30 a la fase regular). Aitor Egurrola era el porter sota pals titular, mentre que Tavi Tarrés va sortir en el cinc inicial en tres duels. L’equip entrenat aleshores per Quim Paüls va aconseguir el títol de l’OK Lliga al play-off.

El 2019/20, en 25 partits

La irrupció de la pandèmia va impedir que es pogués disputar l’última jornada de la fase regular de l’OK Lliga 2019/20, que recuperava un play-off que no va arribar a disputar-se. En els 25 partits domèstics disputats, Egurrola i Sergi Fernández només van encaixar 43 dianes. La competició es va donar per acabada amb el Barça com a campió després de tenir un avantatge d’onze punts respecte el Liceo.

Els altres dos millors registres

En la història de la competició domèstica des del 1965, i tenint presents les fases regulars amb un mínim de 26 partits, trobem dos registres de rècord.

El Vilanova del curs 1965/66, en el primer curs de Lliga Nacional, va acabar les 26 jornades amb només 37 gols encaixats. I, ja en el segle XXI, Sergi Fernández va fer una espectacular temporada amb el Vic 2006/07: només 38 dianes en 30 partits.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut