El model de joc del Barça d’hoquei patins

El model de joc del Barça d’hoquei patins

Edu Castro explica els quatre principis que sostenen un sistema de joc forjat des de 2017

En la setmana de la renovació amb el Barça fins al 2024 i just abans de la Golden Cup, Edu Castro obre les portes del seu despatx per explicar el model de joc del Barça d’hoquei patins. Un sistema que té quatre principis bàsics: la recuperació, el desplegament, la possessió i el replegament.

En un exercici de transparència, el tècnic explica en un reportatge amb Barça TV com, conjuntament amb el segon entrenador Jordi Roca, van decidir forjar aquest model de joc a partir del 2017. Ja l'havien treballat a l'hoquei formatiu i el van consolidar quan van fer-se càrrec de la banqueta del Palau Blaugrana. “Feia molt temps que observàvem l’ADN del joc posicional del Barça de futbol i vam trobar punts en comú que es podien adaptar a l’hoquei”. “Fruit d’una reflexió amb Paco Seirul·lo (àrea de metodologia del FC Barcelona), vam identificar el joc posicional del Barça de futbol i el vam aplicar al primer equip”.

El joc de l’equip ha anat evolucionant al llarg dels últims cinc cursos, amb una mitjana golejadora ‘in crescendo’ gràcies al ritme alt de bola o a la compenetració entre jugadors que constantment intenten associar-se (per exemple, trobant punts de pausa darrere la porteria). A l’hora de recuperar la bola, la pressió a tota la pista, estressar al jugador que té la bola i ser compacte a la pròpia pista son elements imprescindibles.

Després de 213 partits i de 15 títols de 22 possibles, Castro admet que el cos tècnic s’ha qüestionat molts aspectes (la metodologia d’entrenament, el diàleg amb els jugadors, com evitar l’autocomplaença, etcètera) però que mai no s’han qüestionat el model de joc: “aquesta seria l’errada més gran”.

El de l’Hospitalet va rebre recentment la medalla i diploma de la RFEP al Mèrit esportiu i desitja que, un cop s’acabi la seva tasca com a entrenador del Barça, “s’identifiqui aquest model de joc amb el Barça i que s’hagi creat un llegat determinat”. I conclou: “que no es perdés la identitat del Barça d’hoquei seria l’herència més gran que ens agradaria deixar”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut