Petrus i Langaro:

Petrus i Langaro: "Farem tot el possible per portar la Champions a Barcelona"

Els brasilers, en una entrevista exclusiva per al web de Club, han repassat les seves sensacions abans d'afrontar la gran Final Four de Colònia dels propers 12 i 13 de juny

Arriba la part més bonica de la temporada. El Barça afronta el proper cap de setmana la Final For de l'EHF Champions League i ho fa amb la màxima il·lusió d'aconseguir el títol que significaria el gran colofó per tancar el curs.

Disputar aquest tipus de partits és sempre molt especial, així que parlem, en una entrevista en exclusiva per als mitjans del Club, amb dos dels protagonistes del conjunt blaugrana: Thiagus Petrus i Haniel Langaro. Els brasilers ens expliquen les seves sensacions abans del crucial partit de dissabte contra el Nantes (18.00h) al Lanxess Arena de Colònia.

Amb la recent victòria a la final de la Copa Asobal i aconseguint, fins al moment, 5/5 dels títols disputats aquesta temporada, Com arriba l'equip a aquesta Final Four? Quines sensacions hi ha dins de la plantilla?

Petrus: "Estem motivats, és l'últim títol i un dels més bonics. Estem centrats en el que hem de fer".

Langaro: "Arribem bé, estem molt bé de forma. La Copa ha servit per preparar-nos bé per al que ve, estem molt il·lusionats".

mini_BaraHandol-FraikinBMGranollers32-25FinalSupercopadeCatalunya20202021_pic_dsc_6085
Petrus i Langaro posen amb la Supercopa de Catalunya, un dels cinc títols aconseguits aquesta temporada fins al moment - PACO LARGO

Ha estat una temporada llarga i molt exigent. Com arribeu físicament?

Petrus: "He tingut algunes davallades durant la temporada, però ara em trobo bé. Tenim jugadors amb algunes petites lesions, però amb la plantilla que tenim ho compensem. Estem bé de forma, arribem de la millor manera possible, i no hem tingut tantes lesions com altres equips".

Langaro: "Arribem bé, és una temporada diferent, però estem bé físicament".

No és el vostre cas, però aquesta Final Four serà el comiat d'alguns membres de la plantilla, inclòs l'entrenador i els capitans. Suposa una motivació extra? Poder aconseguir que s'acomiadin en gran.

Langaro: "Els devem a ells una Champions. L'equip porta molts anys buscant-la, i tancar l'any així per a ells seria una forma molt bonica".

Petrus: "És una motivació, sens dubte, però hem de tenir en compte que això no ens pot provocar estar més nerviosos o ansiosos, hem de fer la nostra feina. Seria molt bonic que acabessin així el cicle, sens dubte".

Thiagus, portes aquí tres anys en els quals ho has guanyat pràcticament tot, i només et falta la Champions. Aquesta serà la tercera F4 seguida... Què significaria guanyar-la?

"A la tercera la vençuda! Portem fent una bona feina aquests tres anys, jugant bé, seria acabar la temporada com ens mereixem. Tots els equips ho mereixen, han fet mèrits per ser-hi, però tant de bo aquest any caigui per a nosaltres".

"A la tercera va la vençuda! Volem acabar la temporada amb la Champions"

THIAGUS PETRUS

Langaro, en el teu primer any com a blaugrana, fins al moment has guanyat tots els títols que has disputat. Seria un somni complert poder guanyar la Champions? A més, podries debutar en una Final Four.

"Seria un somni. Hem treballat molt per això i tant de bo ens toqui. Debutar en una Final Four i guanyar-la estaria molt bé".

Una recomanació de part d'un veterà, Thiagus?

"Intentar gaudir i fer tot possible, donar-ho tot. Hem intentat tot en les últimes Final Fours i ho tornarem a fer".

mini_2021-06-08_ENTREVISTALANGAROiPETRUS_03
Thiagus Petrus i Langaro, amb ganes d'aconseguir la Champions League - VÍCTOR SALGADO

En què ha millorat l'equip respecte a la Final Four de desembre? Arribeu més rodats?

Petrus: "Hem millorat el fet de jugar partits més apretats, saber patir més en els partits. Al principi hi va haver molts partits que no patíem, i ara ja estem més experimentats en aquest sentit. Ja ho hem passat malament anteriorment i ara ja sabem com és i com hem d'estar mentalment preparats".

Langaro: "L'equip porta molts partits consecutius, i això ens va bé per preparar el que s'aproxima. Estem més rodats que fa sis mesos".

Serà la 3a Final Four consecutiva de l'equip, la 9a en 12 edicions. L'experiència dels veterans pot ser un factor clau?

Petrus: "El nostre paper és intentar ajudar els altres, cada un té el seu rol però sempre amb ajuda dels altres. No guanya un, guanyem tots, des de l'Aitor que està lesionat, al Mamadou que és dels més joves. És un treball de tots".

Thiagus, has estat recentment nomenat com el millor defensa de la Champions. Què significa per a tu rebre aquest tipus de premis?

"Està molt bé, però per a mi el més important és el grup. Prefereixo guanyar la Champions de tenir qualsevol premi individual, això fa més il·lusió a la meva família que a mi mateix".

Langaro, per la teva part, portes diversos partits a un gran nivell, comptant amb bastants minuts i marcant gols. Estàs en el teu millor moment de la temporada?

"Crec que estic en el meu millor moment de la temporada, em sento molt bé i amb el pas dels mesos he guanyat més confiança. Em sento bé a l'equip, em porto bé amb tots, i els últims partits m'han anat bé. Estic content i en forma i vull aportar a l'equip".

"Crec que estic en el meu millor moment de la temporada, em sento molt bé i amb el pas dels mesos he guanyat més confiança"

HANIEL LANGARO

Parlem del pròxim rival, el Nantes, un equip amb vells coneguts culers i a què aquesta temporada ja heu superat en dues ocasions. Quins són els principals perills del conjunt francès?

Petrus: "El seu porter està fent una temporada molt bona i ha estat clau per a ells en les eliminatòries prèvies. I també el seu atac, on té una barreja pràcticament perfecta amb jugadors joves i experimentats que saben el que fan, i donen valor a la possessió de la pilota".

Langaro: "És un equip que potser és la sorpresa de la Final Four, vénen de deixar fora a Kielce i Veszprém, i arriben amb bones sensacions i molta confiança".

Fins al moment, porteu una trajectòria impecable a la Champions, amb ple de victòries (18). Com ho valoreu?

Petrus: "És molt complicat i més amb el nivell d'equips i jugadors que hi ha, cal donar-li molt de mèrit al que hem fet. Hem guanyat tots els partits, tant fora com a casa. Seria molt bonic i donaria un gran valor al nostre treball de tot l'any poder guanyar la Final Four".

Langaro: "Portem ple de victòries, però en una Final Four sempre pot haver sorpreses. És un partit i pot passar qualsevol cosa, hem d'estar centrats en el nostre i tant de bo aconseguim guanyar la Champions invictes".

Sens dubte la part negativa és que no podrà estar l'afició amb vosaltres. Algun missatge que vulgueu enviar?

Petrus: "Que estiguin amb nosaltres, farem tot el possible per portar la Champions de tornada a Barcelona".

Langaro: "Ho deixarem tot a la pista com sempre i tant de bo aquesta sigui la bona".

Ja per acabar. Alguna promesa en cas de victòria?

Petrus: "La meva promesa és fer tot el que estigui a la meva mà per guanyar, i després ja es veurà".

Langaro: "Em canviaré el color de cabells una altra vegada, de color platí estaria bé!

mini_2021-06-08_ENTREVISTALANGAROiPETRUS_08
Els brasilers volen dedicar el triomf a l'afició blaugrana, que no podrà ser a Colònia - VÍCTOR SALGADO

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut