26-INAKI_PENA
Porter format a la Masia que destaca per la seva seguretat, lideratge i valentia sota pals i el bon domini de la pilota

Nascut a Alacant l’any 1999, Iñaki Peña va arribar al Barça procedent del Vila-real a la categoria d’Infantil l’any 2012. Durant la seva primera temporada ja va guanyar la Lliga amb l’equip blaugrana i ho va repetir durant els seus ascensos de categories, en què destaca la Youth League de la temporada 2017/18.

El seu bon nivell sota pals el va fer arribar fins al Barça ‘B’ la temporada 2018/19. Des d’aquella temporada, el jugador va anar intercalant segon i primer equip segons les necessitats del Club, formant part del títol de Copa del Rei de la temporada 2020/21. La següent temporada, la 2021/22, el porter va decidir marxar cedit al Galatasaray durant el mercat d’hivern a la recerca de minuts. Acabada la cessió, el jove format a la Masia va retornar al club blaugrana i a l'hivern del 2023 va passar a tenir fitxa del primer equip.

La temporada 2022/23 és un curs marcat pels debuts del porter alacantí amb la samarreta del primer equip. Concretament, l’1 de novembre del 2022 va defensar per primer cop la porteria del FC Barcelona al Doosan Arena, en el sisè partit de la fase de grups de la Lliga de Campions. El seu debut a la Lliga arriba a les acaballes de la temporada, el 23 de maig de 2023 contra el Valladolid a l’estadi José Zorrilla.

Perfil tècnic

Es tracta d’un porter que destaca per la seva seguretat i fermesa sota pals. Té una bona sortida en el joc aeri i aporta molta contundència, tot i que també despunta per realitzar bones sortides tapant les passades llargues rivals. També cal mencionar el seu compromís com a líder i ho ha demostrat des de les categories inferiors. Amb la pilota els peus té un guant a la cama dreta i molta paciència a l’hora de sortir amb la pilota jugada.

Lloc de naixement
Alicante, Spain
Data de naixement
02/03/1999
Pes
78kg
Alçada
184cm

Palmarès

  • Amb el Barça
    La Liga
    1
    2022/23
  • Amb el Barça
    Spanish Super Cup
    1
    2022/23

Últimes notícies

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut