Els motius per seguir el retorn de la Copa al Camp Nou

Els motius per seguir el retorn de la Copa al Camp Nou

El Barça ha de remuntar el 2-1 advers per avançar a quarts de final

Objectiu: remuntar. Aquest dijous (21.30 hores, TV3, GOL i La 1) el Camp Nou rebrà el Llevant en la tornada dels vuitens de final de la Copa del Rei. El 2-1 advers del primer matx de l’eliminatòria exigeix gols culers. El Barça arriba a aquest transcendental partit de Copa amb la força d’acabar la primera volta de la Lliga com a primer classificat.

El rival

Màxim golejador: Roger Martí (8 gols). Mayoral amb dues dianes, Coke, Raphael i Cabaco amb una són els anotadors granotes a la Copa.
Entrenador: Paco López (des de la temporada 2017/18)
Trajectòria a la competició: Amb un triomf per 2-0 i un empat a 1, va superar el Lugo, de Segona Divisió, en els setzens de final.

Les dades del duel

- El Barça ha aixecat els sis últims 2-1 adversos a la Copa. Així doncs, remuntar és més que una probabilitat.

- Tercer enfrontament entre blaugranes d’aquesta temporada. La primera part de l’eliminatòria d’aquests vuitens de final es saldar amb el 2-1 a favor del Llevant, però en Lliga els culers van superar els granotes al Ciutat de València per 0-5.

- Aquest és el sisè precedent en Copa entre el Llevant i el Barça. Culers i granotes s'han vist les cares en tres eliminatòries de l’actual format de Copa del Rei. L'any 2004 (1-0 i 3-1) i el 2014 (1-4 i 5-1) van avançar ronda els culers. De la del 2004 no queda cap jugador en l’actual plantilla i de la del 2014, Sergi Roberto, Messi, Jordi Alba, Busquets i Piqué.

- Messi es troba a un gol d’empatar les 49 dianes que va fer Kubala a la Copa. Si ho aconsegueix, l’argentí es convertirà en el segon màxim golejador blaugrana de la història en la competició del KO. El primer és Samitier, amb 64 gols.

La convocatòria d’Ernesto Valverde

El tècnic extremeny no es refia del Llevant i comenta que, per aconseguir capgirar l'eliminatòria, l'equip necessitarà l'ajuda dels seguidors blaugrana: "Amb la nostra afició som més forts".

Per aquest duel, que permetrà al Barça seguir o no viu en la competició del KO, Valverde ha convocat els jugadors següents: Ter Stegen, N. Semedo, Piqué, I. Rakitic, Sergio, Denis Suárez, Coutinho, Arthur, Suárez, Messi, O. Dembélé, Cillessen, Lenglet, Murillo, Jordi Alba, S. Roberto, Aleñá i Vidal.

Servei de metro fins a la 1 de la matinada

Cal recordar que TMB ha ampliat el seu servei de metro per a aquest dijous a la nit fins a la 1 de la matinada. D’aquesta manera, tots aquells que tornin en metro podran quedar-se fins al final del partit (que acabarà cap a les 23.20 hores, sempre que no hi hagi pròrroga) sense patir per la tornada a casa.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut