El Barça ha aixecat els sis últims 2-1 adversos a la Copa

El conjunt blaugrana s’ha classificat en set de les últimes vuit ocasions en què va perdre el duel d’anada per 2-1

Aquest dijous el FC Barcelona no va poder aconseguir un triomf al Ciutat de València. Tot i la derrota per 2-1, l’afició culer té motius per creure en la remuntada, dijous a les 21.30 hores al Camp Nou. I és que el Barça ha aixecat el sis últims 2-1 adversos a la Copa, en total set de les vuit vegades en què s’ha donat aquesta situació.

Precisament aquest divendres, dia 11 de gener, fa dos anys que els blaugranes van capgirar el 2-1 als vuitens de final. Era la temporada 2016/17 i els culers van saber remuntar la derrota de San Mamés amb un 3-1 que classificava el Barça per a la ronda següent. Els gols de Messi, Neymar i Luis Suárez deixaven el conjunt basc, entrenat aleshores per Ernesto Valverde, fora de la competició del KO.

L'única ocasió en què els barcelonistes no van poder superar la ronda després de caure 2-1 en el partit d’anada va ser el 1930. Eren les semifinals i el Barça va aconseguir salvar el 2-1 de San Mamés amb un triomf a Les Corts per 4-3 en el duel de tornada. Aquest marcador va originar un partit de desempat a Saragossa que acabaria 4-0 a favor del conjunt basc.