Llevant – Barça: Tot per decidir al Camp Nou (2-1)

Els blaugranes es veuen superats amb dos gols en 18 minuts, tot i la diana de Coutinho, de penal, al tram final

Eliminatòria totalment oberta i tot per decidir al partit de tornada. El FC Barcelona no ha pogut aconseguir un triomf per afrontar el duel de Copa contra el Llevant al Camp Nou amb avantatge. Un gol de Cabaco als quatre minuts de joc i un altre de Borja Mayoral al minut 18 han donat el triomf al conjunt granota en un matx que ha suposat el debut de Jeison Murillo amb la samarreta blaugrana al Ciutat de València. Coutinho, des del punt de penal, ha situat el definitiu 2-1 al minut 85.

Efectivitat local

Els primers compassos de l’enfrontament han estat marcats pel domini local. I és que el Llevant s’ha avançat amb un gol inicial d’Erick Cabaco als quatre minuts de joc. Els culers no han tingut temps de generar cap ocasió de perill quan han vist com el conjunt local s’avançava en una centrada des de la banda esquerra. Han estat uns primers minuts en què els d’Ernesto Valverde han hagut de defensar-se de les ocasions constants del Llevant.

Boateng ha tingut dues aparicions perilloses al primer quart d’hora de joc, però, entre la defensa i Cillessen, amb una aturada increïble, han evitat que la pilota acabés al fons de la porteria. L’empenta dels locals no tenia fre i ha servit perquè el Llevant aconseguís el 2-0 al minut 18. Borja Mayoral ha rematat amb la dreta per enviar un xut creuat que Cillessen no ha pogut aturar.

Reacció culer

Amb aquesta segona diana els blaugranes han generat més sensació de perill, sobretot des de la banda dreta de l’atac i amb Dembélé i Malcom com a homes més actius ofensivament. Precisament el jugador brasiler ha protagonitzat l’acció més destacada en atac en un mà a mà amb el porter local Aitor Fernández. Tot i així, els blaugranes no han pogut superar la defensa granota.

La intensitat i la fluïdesa barcelonista s’han mantingut a l’inici de la segona meitat. Els culers han tingut el control de la pilota i del ritme del duel. El Llevant, però, no ha deixat de buscar la porteria de Cillessen. El porter holandès ha completat una altra bona aturada al minut 54, després d’un xut de Borja Mayoral des de la frontal de l’àrea.

Coutinho fa justícia

Amb el pas dels minuts els blaugranes aconseguien tenir ocasions de perill prop de la porteria granota i cada vegada amb més decisió. Fins que en una bona acció de Denis Suárez el '6' blaugrana ha forçat un penal. Coutinho ha estat l’encarregat de transformar la pena màxima al minut 85 i fer justícia a la insistència culer. El Barça, però, no ha tingut fortuna en els darrers minuts. D’aquesta manera, els d'Ernesto Valverde encaixen la primera derrota del 2019 i hauran de remuntar l’eliminatòria el proper dijous al Camp Nou (21.30 hores).