Sergi Roberto puja al podi dels herois

El jugador sorgit de la Masia va ser l’artífex del sisè gol, que va classificar el Barça per als quarts de final de la Lliga de Campions

Sergi Roberto ja forma part dels jugadors més grans de la història del FC Barcelona. El jugador sorgit de la Masia va posar la punta del peu per rematar l’última acció del partit i marcar un gol ple de coratge, de fantasia, de confiança, de somni i de fe. Empesos per 96.290 blaugranes, el Camp Nou va ser l’aliat perfecte i es va convertir en el jugador número 12, 13 i 14 de l’equip. Amb la diana de Sergi Roberto es va culminar la millor remuntada que s’ha fet mai en la història del futbol. Va ser una proesa, una gesta que va convertir l’inimaginable en realitat, l’impossible en possible. Inigualable.

Sergi Roberto, que no havia format part de l’onze titular, va entrar al terreny de joc amb 3-1 al marcador i substituint Rafinha al minut 76. Quedaven 15 minuts més l’afegit i al Barça només li quedava apel·lar a l’èpica per remuntar. I més encara quan al minut 88 l’equip necessitava tres gols per classificar-se per als quarts de final de la Lliga de Campions. Neymar Jr va fer somiar el Barça amb el 4-1 amb un golàs de geni de falta, teledirigit a l’escaire, només a l’abast dels escollits. Imparable. I un minut més tard el mateix Neymar Jr va marcar de penal per posar un 5-1 que permetia al Barça somiar fins a l’últim minut. Al final, i amb Ter Stegen pujant a l’àrea, Sergi Roberto va culminar la jugada de la seva vida i de tot el barcelonisme (6-1). Un gol per a la història, un gol que mai serà oblidat al Camp Nou i que permet elevar Sergi Roberto a l'altura dels grans herois de la història del Club.

Seguint els passos de Bakero i Iniesta

Per molts títols que s’hagin guanyat i moltes remuntades que s’hagin realitzat en la història del FC Barcelona, el gol de Sergi Roberto segurament serà un dels més celebrats de la història del Club, o potser el que més, i puja al podi d’herois com Jose Mari Bakero a Kaiserslautern i Andrés Iniesta a Stamford Bridge. Bakero va fer embogir el barcelonisme la temporada 1991/92 quan el seu gol al minut 90 va permetre al Barça classificar-se per a la següent ronda de la Lliga de Campions. Va ser el 3-1 i va servir per neutralitzar la remuntada del Kaiserslautern després del 2-0 de l’anada al Camp Nou. Aquell gol va omplir de moral el Barça, que, més tard, es va proclamar campió de la Copa d’Europa per primera vegada a la seva història a Wembley davant la Sampdoria.

Iniesta va ser l’heroi del 2009, quan l’equip ja es veia pràcticament eliminat. Va engaltar un xut espectacular a l’escaire al temps afegit i va fer emmudir Stamford Bridge en classificar el Barça per a la final de Roma. Una celebració èpica en la primera temporada de Pep Guardiola com a tècnic. Una final que el Barça també guanyaria i entraria a la història en aconseguir el primer triplet del Club. Quan semblava que una gesta similar seria impossible de repetir, el Camp Nou va viure aquest 8 de març –ja per sempre inoblidable– una proesa mai viscuda abans en la història del futbol, resolta als segons finals del partit per un gol de Sergi Roberto, llegendari ja al FC Barcelona.