La remuntada contra el PSG, sense precedents a Europa

La remuntada contra el PSG, sense precedents a Europa

Mai cap equip havia capgirat un 4-0 del duel d’anada en competicions europees fins que el Barça es va imposar per 6-1 al conjunt francès en una nit històrica al Camp Nou
  • La remuntada del FC Barcelona contra el París Saint-Germain passarà a la història per diversos motius. El principal és que fins al moment cap equip havia aconseguit capgirar un 4-0 de l’anada en competició europea, i el Barça va trencar l’estadística de manera brillant. El repte es presentava quasi impossible, però per a aquest Barça no existeix aquesta paraula. Empès per un Camp Nou ple a vessar (96.290 espectadors), el conjunt de Luis Enrique va iniciar la remuntada a la primera part, i, quan semblava més llunyana, un final frenètic i ple d’èpica va acabar amb el 6-1 de Sergi Roberto al temps de descompte. Així, el reusenc, l’equip i el Club sencer passaven a la història del futbol en aconseguir una fita sense precedents.
  • Luis Enrique continua invicte al Camp Nou en Lliga de Campions. Des de l’arribada del tècnic asturià a la banqueta del Barça, el conjunt blaugrana s’ha mostrat infal·lible a la màxima competició europea. I és que des del curs 2014/15 –en què es va acabar aixecant el títol el Barça ja ha guanyat els 15 partits de Champions que ha disputat a l’Estadi, amb 50 gols a favor i set en contra. Això fa una mitjana de 3,3 gols marcats per partit i només 0,46 de rebuts. En el balanç acumulat, des de l’última derrota –contra el Bayern de Munic la temporada 2012/13 els culers acumulen 20 duels sense perdre, amb 19 triomfs i només un empat.
    Les víctimes d’aquesta ratxa triomfal han estat l’Apoel, l’Ajax, el PSG (en 3 partits), el Manchester City (2), el Bayern de Munic, el Bayer Leverkusen, el BATE Boríssov, l’AS Roma, l’Arsenal, l’Atlètic de Madrid, el Celtic de Glasgow i el Borussia Mönchengladbach.
  • Sergi Roberto s’estrena aquesta temporada per la porta gran. El de Reus encara no havia marcat cap gol aquest curs, però ha esperat al millor moment per fer-ho. I és que el ‘20’ culer va aparèixer en temps de descompte per posar la cirereta del pastís a la remuntada que duu el Barça als quarts de final de la Lliga de Campions. El d’aquest dimecres és el tercer gol de Sergi Roberto a la Lliga de Campions, després dels que va marcar contra el BATE Boríssov la temporada 2011/12 i contra el Bayer Leverkusen la 2015/16, Curiosament, aquest últim també va contribuir a una remuntada (2-1) al Camp Nou que acabaria certificant Suárez.
  • Dades estratosfèriques de Luis Suárez al Camp Nou. L’uruguaià, amb el gol que va marcar contra el PSG per inaugurar el marcador, ja n'ha aconseguit 65 a l’Estadi en 64 partits disputats. Una mitjana increïble que demostra el poder golejador del ‘9’ des que vesteix de blaugrana. En el total, Suárez ja ha marcat 112 dianes amb el Barça en 134 partits.
    A més, es manté la norma estadística que diu que, quan marca Suárez, el Barça no perd. És així des que l’uruguaià va debutar a l’octubre del 2014, i es manté encara avui.
  • Deu temporades seguides als quarts. El FC Barcelona, amb la remuntada contra el PSG, va establir un nou rècord a la història de la Lliga de Campions: es va classificar per desena temporada consecutiva per als quarts de final de la Lliga de Campions. I és que cap equip ho havia aconseguit en la història de la competició fins que el Barça ha establert aquesta fita. Des del curs 2007/08, quan l’equip dirigit per Rijkaard va caure als vuitens de final contra el Liverpool, els blaugranes no han fallat a la cita dels quarts, i estaran al bombo del sorteig del proper divendres 17 de març.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut