El FC Barcelona acaba amb 116 gols, un nou rècord blaugrana a la Lliga

El FC Barcelona acaba amb 116 gols, un nou rècord blaugrana a la Lliga

Leo Messi, amb 37 dianes, ha estat el màxim golejador en una competició en què l’equip de Luis Enrique ha estat l’equip més realitzador

Els 116 gols anotats en aquesta edició de la Lliga s’han convertit en un nou rècord per al FC Barcelona. Perquè gràcies als quatre gols que els de Luis Enrique van fer contra l’Eibar (4-2), en l’últim partit de la competició domèstica de la temporada 2016/17, superen per un els 115 transformats amb Tito Vilanova (temporada 2012/13) i per dos els 114 de l’últim any de Pep Guardiola (2011/12). A continuació, repassem diverses dades d’aquest rècord:

Leo Messi, màxim anotador

Si aquesta temporada el gol ha tingut un nom és el de Leo Messi. El crac argentí, que ha acabat com a Pitxitxi i Bota d’Or europeu, ha fet un total de 37 gols, el 32% de les dianes del Barça. El segueix de no gaire lluny Luis Suárez, amb 29. Neymar, amb 13, Rakitic, amb 8, i Rafinha i Alcácer, amb 6, també han ajudat a augmentar aquesta xifra.

Grans golejades

Ha estat un curs en què els de Luis Enrique han mostrat una gran efectivitat i, de fet, només el Màlaga s’ha deslliurat de rebre algun gol en els dos partits disputats (0-0 al Camp Nou i 2-0 a La Rosaleda). També ha estat un curs en què s’han vist nombroses golejades, ja que en 24 de les 38 jornades el Barça ha marcat 3 o més gols (63% dels partits). D’aquestes, en 8 partits s’han marcat 5 o més gols, i és el 7-1 contra l’Osasuna al Camp Nou (jornada 34) la golejada més gran. L’Sporting, però, ha estat l’equip que ha rebut més dianes per part del Barça, amb un total d’11 (6-1 al Camp Nou i 0-5 al Molinón).

Equilibri territorial

Els números també demostren que el Barça, quant a gols marcats, no ha fet gaires distincions entre jugar com a local o a domicili. Perquè de les 116 dianes, 64 han estat al Camp Nou i 52 fora de casa. L’estadi que més gols ha rebut en un partit de Lliga aquesta temporada ha estat el de l’Alabès (Mendizorrotza, 0-6).

Millor a la represa

Les segones parts han estat una mica més efectives per als blaugranes. Perquè 44 gols s’han fet a la primera, mentre que els altres 72 s’han aconseguit a la represa. El tram més anotador ha estat el comprès entre el minut 61 i el 75, amb un total de 27. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut