Deportivo Alabès – FC Barcelona: Primer assaig superat amb gran nota (0-6)

Els dos finalistes de la Copa s’han vist les cares a Mendizorrotza en un partit de Lliga dominat pels de Luis Enrique, que s’han imposat amb gols de Luis Suárez (2), Neymar, Messi, Rakitic i Alexis, en pròpia porta

Gran victòria del Barça a Mendizorratza, que ha tornat a la Lliga amb un bon partit contra l’Alabès. Els gols de Luis Suárez (2), Neymar Jr, Leo Messi, Ivan Rakitic i Alexis, en pròpia porta, han certificat el triomf en un escenari sempre complicat, que fins aquest dissabte només havia vist dues derrotes dels locals. Ha estat, a més, en un duel en què tots dos finalistes de la Copa s’han vist les cares per primer cop, i abans de la gran final del maig, després que aquesta setmana ambdós superessin les seves respectives semifinals.

Avisats, doncs, del perill dels de Pellegrino, també per l’1-2 del Camp Nou, els de Luis Enrique han sortit amb concentració en totes les línies, situant-se a camp rival, marcant el ritme i intentant neutralitzar l’alta pressió. I, amb tots aquests ingredients, el domini visitant ha estat abassegador. L’Alabès ha aguantat força, però la seva resistència ha caigut amb el primer gol de Suárez, el punt dinamitzador del 0-6 final. Un contundent triomf, però, que ha quedat entelat amb la mala notícia de la lesió d’Aleix Vidal, que ha abandonat el terreny de joc amb llitera després d’una jugada amb Theo a cinc minuts del final.

Pacheco, la primera pedra

A l’inici, el porter Pacheco ha creat força dificultats. De fet, les seves intervencions han mantingut els de Vitòria dins del partit durant pràcticament tota la primera part. La més clara, quan s’ha exhibit en una rematada d’André Gomes des de l’interior de l’àrea (min 25).

Malgrat les diverses ocasions clares creades pel Barça, no només Pacheco ha tret a passejar els seus reflexos. I és que, justament abans de la gran ocasió d’André Gomes, Marc-André Ter Stegen ha intervingut en una jugada clau, encara amb el 0-0, que ha salvat el gol de Theo després d’un contracop claríssim de l’Alabès (min 25).

Suárez ensorra la resistència

El gol s’ha pogut olorar clarament, i ha arribat abans del descans. A més, per partida doble, per fer que els de Luis Enrique marxessin cap als vestidors amb una bona renda (0-2). Luis Suárez, després de caçar una centrada perfecta d’Aleix Vidal, ha estat l’encarregat de batre per primera vegada Pacheco, que aquest cop no ha pogut obrar el miracle (0-1, min 37). Tres minuts més tard, en una nova jugada d’atac, una errada en el refús del mateix porter de l’Alabès, que ha rebotat en el cap de Suárez, ha estat aprofitada per Neymar (0-2, min 40).

Una ràfega imparable

Ja a la segona part, i malgrat que Cristian Santos ha avisat amb un xut que ha marxat per sobre del travesser (min 46), el Barça s’ha reactivat amb deu minuts frenètics. Un temps en què els de Luis Enrique han fet un total de quatre gols, un cop massa fort per a l’Alabès.

El 0-3 ha estat obra de Leo Messi, després de pressionar l’últim home de la defensa, recuperar l’esfèrica i superar el porter per sota les cames (min 59). En un intent de refús, Alexis ha fet el 0-4 en pròpia porteria (min 63), mentre que un xut potentíssim de Rakitic que s’ha colat per l’escaire ha posat la maneta (0-5, min 65).

En un contraatac que no ha resolt bé Neymar davant Pacheco, Suárez no ha perdonat en el refús i ha fet el sisè (0-6, min 67). Un gol, el 109 de l’uruguaià amb el Barça (permet igualar els que va fer Luis Enrique en 300 partits), que ha tancat el marcador d’un partit molt complet, amb un gran joc ofensiu i defensiu, que ha tornat a deixar la porteria a zero i que, malauradament, no ha pogut ser perfecte per la lletja lesió d’Aleix Vidal