FC Barcelona - Osasuna: Victòria coral i a la final de la Supercopa! (2-0)

FC Barcelona - Osasuna: Victòria coral i a la final de la Supercopa! (2-0)

Els gols de Lewandowski i Lamine Yamal han donat la classificació als blaugranes, que jugaran contra el Reial Madrid la batalla pel títol

Victòria (2-0). Aquesta paraula que dona nom al club que ha deixat l'estadi per disputar la Supercopa i que aporta la felicitat a l'afició s'ha alineat del costat del FC Barcelona. Els de Xavi Hernández han derrotat Osasuna gràcies als gols de Lewandowski i Lamine Yamal i, d'aquesta manera, s'han classificat per a la final del torneig. Riad viurà un Clàssic per segona temporada consecutiva en el partit pel títol. Així doncs, els Barça - Madrid ja comencen a ser habituals en l'agenda cultural de la capital d'Aràbia Saudí


A la recerca del gol

En una ciutat que barreja modernitat i història, els culers han volgut escriure els primers capítols exitosos a través del control absolut de la pilota. Iñaki Peña, Kounde, Araujo, Christensen, Balde, Frenkie De Jong, Sergi Roberto, Gündoğan, Raphinha, Ferran i Lewandowski han triangulat per trobar les primeres ocasions. I ho han fet amb èxit. El 15, el 7 i el 9 barcelonistes han animat les goles dels culers presents a l'Al-Awwal Park. Un estadi que significa el primer. Una iniciativa que han agafat els de Xavi per dibuixar l'1-0. Ara bé, Osasuna també ha presentat perill momentani en la porteria blaugrana. 

Excel·lent aturada d'Iñaki

Amb el control de la possessió, el Barça ha navegat i ha intentat escalar per les dunes defensives que ha plantejat el conjunt de Jagoba Arrasate. La paciència i la circulació han estat els arguments barcelonistes per trobar de superar l'acumulació d'homes en la rereguarda vermella. A l'altre costat, si a la capital saudita s'amaguen molts tresors històrics, el FC Barcelona els ha tret a col·lació en accions de defensa. Els breus moments que la pilota no ha estat en botes segures, la concentració i la correcció d'Araujo i una intervenció magistral d'Iñaki Peña han estat salvadores. Però, han estat unes aparicions puntuals, ja que els blaugranes han continuat portant el pes de la semifinal.

Dues esgarrapades navarreses han posat en alerta els culers, que han reaccionat. Especialment de les botes de Lamine Yamal, que ha substituït Raphinha abans del descans. El jugador de La Masia ha sacsejat el mur vermell, però tampoc ha estat capaç de conduir el Barça a l'eufòria del gol. Sí que ha escrit una nova pàgina en el seu llibre de rècords. Aquest 11 de gener, el 27 s'ha convertit en el debutant més jove de la història de la Supercopa d’Espanya

Alegria culer 

Sense ser un ball d'ocasions, el FC Barcelona ha continuat portant la batuta. I quan Osasuna s'ha despertat, Araujo s'ha encarregat d'apagar la flama. El seu homòleg a l'eix central, Christensen, també ha estat atent per tallar un contracop rival i desembocar el primer gol de la semifinal. İlkay Gündoğan i Robert Lewandowski han posat la resta. L'excels migcampista alemany ha connectat amb el davanter polonès per trobar l'aigua en el desert. El 9 ha definit a la perfecció per desfermar l'alegria en les grades grogues de l'estadi de l'Al-Nassr. El somriure en els aficionats saudís s'ha engrandit amb el retorn de Pedri sobre el verd.

D'aquesta manera, Riad ha augmentat el seu bullici pels decibels del camp, que ha fet l'onada i ha il·luminat el joc amb els seus mòbils. La joia blaugrana no ha tingut fre, i João Félix s'ha apuntat una claríssima ocasió. I és que l'1-0 no ha canviat el guió del matx. Els de Xavi Hernández han monopolitzat la possessió i el ritme del partit. Les combinacions barcelonistes han augmentat el catàleg d'arribades. Però, a l'altre costat, s'ha albirat la reacció del conjunt vermell. Controlada sempre per l'aparició d'Araujo, i si no per la seguretat d'Iñaki Peña. Dues figures que han fet palès un context més desordenat.

Ara bé, la victòria blaugrana ha imperat fins al final. Fins i tot ha augmentat en les acaballes del matx. Perquè una jugada de molts quirats de João Félix ha construït el 2-0 de Lamine Yamal. Com si res, el 27 culer ha tornat a meravellar les històries de precocitat i s'ha convertit en el jugador més jove en marcar a la Supercopa. Amb aquesta cloenda feliç, el FC Barcelona s'ha classificat per a la final de la Supercopa 2024. Riad ha somrigut amb el triomf blaugrana i amb la notícia d'un Clàssic en el partit per al títol. Les fortaleses, els palaus, els museus i els gratacels de la capital de l'Aràbia Saudí ja es preparen per acollir un esdeveniment cultural amb molt ressò mundial. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut