El Reial Madrid, el rival a la gran final de la Supercopa d’Espanya

El Reial Madrid, el rival a la gran final de la Supercopa d’Espanya

Els blaugranes sumen una nova final de Supercopa al seu currículum i diumenge lluitaran per assolir el seu 15è títol contra els blancs

El FC Barcelona ha arribat a una nova final de la Supercopa d’Espanya després de derrotar l’Osasuna a les semifinals. Els blaugranes són l’equip més llorejat del torneig, havent-lo guanyat 14 vegades, i aquest diumenge podrien eixamplar encara més el seu palmarès si acaben derrotant a la final el Reial Madrid, tal com va passar la temporada passada. A més, el Barça també és l’elenc que més vegades ha disputat una final de Supercopa, amb 25 presències en una final.

Des del 2020 el format de la Supercopa és una final a quatre a l’Aràbia Saudita entre els dos millors classificats de la temporada anterior a la Lliga i els dos equips finalistes de la Copa del Rei. Amb una victòria blaugrana, els de Xavi Hernández igualarien el Reial Madrid en Supercopes guanyades a Aràbia i es convertirien en el primer Club en haver-ne guanyat dues de consecutives en terres saudites.

Els precedents en una final contra el Madrid 

Tenint en compte totes les competicions, Barça i Madrid s’han enfrontat fins a 16 vegades en una final que ha decidit un títol, amb un balanç favorable als blancs de 10-6. Precisament, a la Supercopa d’Espanya és on més s’han enfrontat catalans i madrilenys, amb vuit finals, malgrat que els blaugranes només han sortit guanyadors en dues ocasions: va ser l’any 2011, quan l’eliminatòria encara es jugava a doble partit, i la temporada passada, quan el Barça va aixecar el primer títol a Aràbia guanyant per 1-3.

D’altra banda, també s’han vist les cares en set finals de Copa del Rei, tenyint el trofeu de color blaugrana en tres ocasions. A més, l’any 1983 el Barça va guanyar la Copa de la Lliga contra el Madrid, un torneig que només va durar quatre edicions amb un format d’eliminació directa i amb anada i tornada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut