El FC Barcelona, campió de la Lliga 2022/23!

El FC Barcelona, campió de la Lliga 2022/23!

El FC Barcelona guanya a Cornellà i conquereix la 27a Lliga de la seva història, la primera amb Xavi a la banqueta

Som campions! El FC Barcelona ha tombat l’Espanyol a Cornellà i s’ha adjudicat la 27a Lliga de la seva història, la primera amb Xavi Hernández com a tècnic del primer equip. El títol s’ha assegurat matemàticament a la jornada 34, quan encara queden quatre partits per disputar-se, i suposa la consecució del principal objectiu d’una temporada en què també s’ha guanyat la Supercopa d’Espanya.

mini_WEB

Dominadors de principi a fi

El Barça ha estat el dominador absolut de la Lliga 2022/23. Després d’una primera ensopegada a casa contra el Rayo (0-0), els culers van guanyar 1-4 al Reale Arena i van encadenar després fins a set victòries consecutives, sis de les quals amb la porteria a zero, en un dels rècords defensius assolits durant la Lliga. Després arribaria un primer Clàssic amb derrota (3-1), una ensopegada que no impediria tornar a encadenar cinc victòries seguides, inclosa aquella remuntada amb 10 jugadors a Pamplona, abans de l’aturada pel Mundial de Qatar.

L’aturada mundialista no afectaria el bon rendiment dels culers a la Lliga. Tot i ensopegar a casa amb l’Espanyol en l’últim partit del 2022 (1-1), el FC Barcelona resoldria amb tres victòries per la mínima (Atlètic de Madrid, Getafe i Girona) els duels d’un gener en què també s’aixecaria la Supercopa d’Espanya contra el Reial Madrid a l’Aràbia Saudita

Un Clàssic decisiu a l’Spotify Camp Nou

Amb el Barça enratxat, al febrer s’allargaria la dinàmica guanyadora fins encadenar un total de set triomfs consecutius, una trajectòria que viuria el seu punt i final a les acaballes del mes de febrer a Almeria (1-0). Seria la darrera ensopegada abans de quatre victòries fonamentals per començar a acaronar el títol de Lliga. La més transcendent, la del Clàssic Motomami a l’Spotify Camp Nou, amb gol de Kessie en la recta final de partit

mini__SG_8149

Amb aquell triomf el Barça se situava amb una diferència de +12 punts, una avantatge que seria suficient per encarar les últimes jornades de Lliga amb certa tranquil·litat. El colofó gairebé definitiu es va viure, novament a l’Spotify Camp Nou, contra l’Atlètic de Madrid, a qui es va batre per 1-0 amb gol de Ferran Torres. Ara sí, la Lliga era a tocar... fins que s’ha confirmat de manera matemàtica contra l’Espanyol. 

Nou Lligues en els últims 15 anys

D’aquesta manera, el FC Barcelona suma el seu primer títol de Lliga des d’aquell assolit a la temporada 2018/19, amb Ernesto Valverde a la banqueta, encara en època prepandèmica. És la primera Lliga en quatre anys, però també la novena en els últims 15. Des que Guardiola es fes càrrec de l’equip l’estiu del 2008, el Barça ha aixecat el 60% de les Lligues disputades.

Per a Xavi també és la seva novena Lliga. En va guanyar fins a vuit com a jugador (1998/99, 2004/05, 2005/06, 2008/09, 2010/11, 2012/13 i 2014/15) i ara n’afegeix una més com a entrenador. Ho fa com a tècnic d’una plantilla que destaca per la seva joventut, liderada pels Pedri, Gavi, Araujo i companyia, una generació que de ben segur seguirà repartint alegries entre el barcelonisme. També és un títol especial per a Sergio Busquets, que s'acomiadarà del FC Barcelona havent-ne guanyat fins a 32, després d'haver anunciat aquesta setmana que a final de temporada deixarà el Club.

La Lliga és nostra! El futur també!

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut