Sergio Busquets deixarà el Barça a final de temporada

Sergio Busquets deixarà el Barça a final de temporada

El migcampista blaugrana ha explicat la seva decisió en un emotiu vídeo a les xarxes socials

Sergio Busquets, un dels millors futbolistes de la història del Club, deixarà el FC Barcelona a final de temporada. El '5' blaugrana ho ha comunicat aquest dimecres a través de xarxes socials amb un emotiu vídeo. En l’especial discurs de comiat detalla que “ha estat un honor, un somni i un orgull poder defensar aquest escut però tot te un punt final”. A més, reconeix que “no ha estat una decisió fàcil, però que ha arribat el moment”. I acaba agraint a “totes les persones que m’han acompanyat en el camí, també als socis i aficionats”.

El capità blaugrana dirà adeu al club de la seva vida després de 18 anys. Va arribar al Barça el 2005 i, després de disputar dues temporades al Juvenil A, va pujar al Barça B de Pep Guardiola per convertir-se en una peça clau de l'ascens del filial a Segona B. Amb el compromís que sempre l'ha caracteritzat, va donar-ho tot per acabar debutant oficialment amb el primer equip el 2008 en un partit de Lliga contra el Racing i convertir-se a final de temporada en un jugador consagrat en el Barça del sextet.

Des d'aleshores, Sergio s'ha erigit com un jugador clau en el vestidor i des de fa dues temporades es va convertir en capità del primer equip de futbol. Després de portar dos anys el braçalet, diu adeu al club amb una trajectòria impecable, una vitrina plena de títols i un joc inconfusible.

Una llegenda amb molt recorregut

La història de Sergio Busquets al Barça ha estat, sens dubte, una càtedra de joc i classe futbolística. Probablement convertint-se en el millor migcampista defensiu del món, el de Badia del Vallès ha destacat per la seva tècnica elegant i una brillant lectura tàctica. A més, encara que no és la seva principal funció, el '5' blaugrana ha contribuït amb 18 gols i 40 assistències. D'altra banda, també és el jugador de la història amb més Clàssics disputats i amb més victòries contra l'etern rival amb 48 duels jugats i 23 de guanyats.

Amb tots aquests atributs, el català acumula 718 partits amb la samarreta blaugrana i ja és el tercer jugador amb més partits de la història del Barça. A més, també està dins del selecte club de culers amb més títols. Amb 31 trofeus se situa, novament, com el tercer professional amb més títols dins del club, amb 8 Lligues, 7 Copes del Rei, 7 Supercopes d'Espanya, 3 Champions League, 3 Supercopes d'Europa i 3 Mundial de Clubs.

La darrera temporada com a blaugrana

Després d’aquest anunci, Sergio Busquets encara el tram final de temporada i els darrers moments amb la samarreta blaugrana. Aquest curs, el migcampista ha continuat sent protagonista sota les ordres de Xavi Hernández. Amb 2087 minuts de joc, és el sisè jugador amb més minuts disputats aquesta temporada, repartits en un total de 27 partits en què, a banda de desenvolupar la seva faceta d'ordenació del joc, ha generat 4 assistències de gol.

Per tancar la seva última temporada i posar el punt final a la seva trajectòria al club, el capità del FC Barcelona té l’oportunitat d’acabar de la millor manera possible, ampliant el seu palmarès i aixecant per últim cop un trofeu amb la samarreta blaugrana: la Lliga 2022/23.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut