Barça - Reial Madrid: Clàssic culer per seguir com una MOTO a la Lliga (2-1)

Barça - Reial Madrid: Clàssic culer per seguir com una MOTO a la Lliga (2-1)

Els blaugranes s'han imposat als blancs gràcies a un gol de Kessie en uns darrers instants frenètics i d'alt voltatge

La moto blaugrana ha corregut més en el Clàssic. Els de Xavi Hernández han cantat victòria gràcies al gol de Kessie en els darrers instants. Un gol d'Araujo en pròpia porta i Sergi Roberto havien posat les dues primeres dianes de la nit. Una nit especial que ha acabat amb l'eufòria del triomf barcelonista, que ha finalitzat amb els 12 de punts de marge respecte el Reial Madrid al capdamunt de la classificació de la Lliga. 

 

Parafrasejant a Rosalía en la cançó Despechá, la nit ha estat llarga. Això ha degut pensar Xavi quan l'avui lateral dret Araujo ha introduït la pilota al fons de la xarxa de Ter Stegen. L'infortuni s'ha apoderat d'un Barça que havia premut l'accelerador atacant. A través d'una pressió alta, els culers han posat setge a la porteria de Courtois. Lewandowski ha fet volar el belga, que ha repetit estirada meravellosa per desfer la connexió prolífica dels darrers partits: Sergio-Raphinha. 

El 0-1 ha apagat l'energia ofensiva dels barcelonistes. La sala de màquines formada per Sergio, Sergi Roberto, De Jong i Gavi, alternant la medul·lar amb l'extrem esquerre, ha maldat per filar passades exitoses. Sense ser una superioritat aclaparadora, el conjunt blanc ha intentat dictaminar sentència. Els blaugranes s'han sostingut. Kounde ha aparegut per negar el perill blanc. I Christensen també. En ambdues àrees. Un cop de cap i un d'esperó del central danès han estat la traducció d'arribades d'un Barça amb més pilota.  

El 20, en el lloc indicat per trobar la sort en els rebots

Sens dubte que el Barça ha intentat agafar volada. Un elèctric i valent 22 culer ha dotat d'embranzida les aproximacions barcelonistes. De nou, però, s'ha topat amb l'estirada del porter del Reial Madrid. Un elenc que ha perdut pes en el matx. Movent la pilota de costat a costat i d'un costat a l'altre, els de Xavi han fet trontollar els d'Ancelotti. Tant ha estat així que Sergi Roberto ha situat l'empat. El 20, a qui la sang li bull barcelonisme, ha portat l'eufòria blaugrana abans del descans amb un xut enroscat, dibuixat després d'una jugada plena de rebots. 

Els 95.745 espectadors i espectadors han embogit. Una alegria merescuda a un Spotify Camp Nou que, agafant una frase de la cançó de Rosalía Yo x Ti, Tu x Mi, ha subjectat el Barça quan ha semblat caure amb el 0-1. I és que la força no només l'ha aportat el logotip Motomami de la samarreta blaugrana, també, l'afició barcelonista. Des de l'inici, cantant a cappella l'himne, ha inundat de sonoritat l'Estadi, que ha registrat la millor entrada de la temporada. 

El corrent barcelonista ha tingut continuïtat en la segona part. Ha quedat clar que l'empat ha inspirat els locals, que han monopolitzat el control de la possessió. En conseqüència, el 2-1 ha sobrevolat l’electrònic. Ben protegit per un omnipresent Kounde, sempre atent en les escasses aparicions madridistes. Perquè ha estat cosa dels blaugranes marcar el ritme ofensiu. A Lewandowski li ha faltat poc per brillar -ho faria més tard-. Igual que a Raphinha. 

Per moments el Clàssic ha semblat trencar-se. Ara bé, el Barça de Xavi sempre ha apostat per tenir el control i la iniciativa. Uns llargs moments de domini blaugrana, que els blancs han intentat espatllar amb instants. I ho han aconseguit quan Asensio ha semblat posar l'1-2. Un miratge, perquè després d'uns instants de tenir el cor en un puny, el VAR ha indicat que era fora de joc del futbolista balear. Un ensurt que ha capgirat el guió. Els culers s'han tancat a defensar. 

Eufòria blaugrana final 

Els darrers instants han estat frenètics, de molta velocitat. I la moto del FC Barcelona ha corregut més. Una genialitat de Lewandowski ha propulsat les cames de Balde que han trobat Kessie. El 19 ha definit a la perfecció, al minut 92, per cantar la V de victòria blaugrana al Clàssic. Per cantar el gol 3.000 del Barça a la Lliga com a local. Per cantar el triomf 100 en la història dels Clàssics. Per posar 12 punts de distància respecte al Reial Madrid a la taula lliguera. 

L'Spotify Camp Nou ha tornat a viure una nit especial. Una victòria que deixarà molts culers sense dormir. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut