Xavi, a un partit de fer història

Xavi, a un partit de fer història

L’entrenador blaugrana pot aconseguir el millor inici com a visitant de la història de la Lliga amb 18 partits consecutius sumant punts

La visita al camp del Mallorca pot significar per a l’entrenador de Terrassa convertir-se en el primer tècnic que aconsegueix sumar punts en els primers 18 partits com a visitant en tota la història de la Lliga. La jornada anterior, Xavi Hernández, amb la victòria al camp del Cadis (0-4), va igualar la fita que tenia Zinedine Zidane, aconseguida l’any 2016, en què va puntuar en les primeres 17 sortides.

El Barça de Xavi, actualment, té un balanç de 12 victòries i cinc empats en aquests primers partits fora de casa i la sortida al Visit Mallorca Estadi ( dissabte a les 21.00h ) el pot convertir en el primer tècnic de la història de la Lliga a assolir aquesta fita històrica de puntuar en els primers 18 partits a domicili. 

A un partit del millor inici de la història 

Amb l’última victòria contra el Cadis (0-4), l’entrenador català ha quedat empatat amb la ratxa d’imbatibilitat que Zinedine Zidane va aconseguir durant els seus primers 17 partits el 2016. El tècnic blaugrana va iniciar la seva ratxa com a visitant al camp del Vila-Real, el 27 d’octubre del 2021, en la victòria per 1-3. Des d’aleshores, el Barça no ha perdut cap partit a domicili amb Xavi a la banqueta, que ha aconseguit aquesta ratxa històrica de 17 partits consecutius sumant punts.

Xavi Hernández, doncs, es troba a un partit de superar el rècord que actualment comparteix amb el tècnic francès i de convertir-se en l’entrenador amb el millor inici com a visitant de la història de la Lliga aconseguint 18 partits consecutius sumant punts, sempre que ho faci al Visit Mallorca Estadi. Dels 17 partits ja disputats, el balanç és de 41 punts de 51 possibles amb 12 victòries i cinc empats. D’aquests partits, 14 corresponen a la temporada 2021/22, mentre que tres a l’actual 2022/23.

Xavi també pot superar Guardiola

El Barça de Xavi també pot superar un rècord del Barça de Guardiola. En la darrera jornada l’equip va aconseguir la cinquena victòria de Lliga consecutiva per tres o més gols (0-4 contra el Cadis) i va igualar l’estadística del Barça de la temporada 2010/11 dirigit per Pep Guardiola que també va sumar cinc golejades consecutives. Per tant, si el conjunt de Xavi aconsegueix una victòria per tres o més gols de diferència sumarà la sisena consecutiva a la Lliga i superarà l’estadística aconseguida pel de Santpedor.

La ratxa de Xavi: 12 victòries i cinc empats

L’entrenador català ha obtingut victòries importants com al camp del Vila-Real (1-3) en la seva estrena com a visitant, la victòria al Santiago Bernabéu contra el Reial Madrid (0-4), o al camp del Betis (1-2) amb el gol final de Jordi Alba. També s’han aconseguit treure els tres punts al camp del Mallorca (0-1), al de l’Alabès (0-1), al del València (1-4) contra l’Elx (1-2), el Llevant (2-3) i la Reial Societat (0-1) la temporada passada; pel que fa a la present, el Barça de Xavi ha aconseguit les victòries al camp de la Reial Societat (1-4), al camp del Sevilla (0-3) i al del Cadis (0-4).

Pel que fa els empats, els cinc es remunten a la temporada 2021/22. Al camp de l’Osasuna (1-1), al Sánchez Pizjuán contra el Sevilla (1-1), contra el Granada (1-1), al camp de l’Espanyol (2-2) i al del Getafe (0-0).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut