Golejades d’una altra època

Golejades d’una altra època

El conjunt de Xavi Hernández encadena cinc victòries consecutives amb tres o més gols de diferència i iguala la fita del Barça de la temporada 2010/11

L’inici de Lliga del Barça està sent dels que fan goig. Amb la victòria a l’Spotify Camp Nou contra l’Elx (3-0), davant de 85.073 aficionats, el conjunt blaugrana va igualar un nou rècord. El triomf contra l’equip il·licità va suposar la cinquena victòria de Lliga consecutiva amb un avantatge al marcador de tres o més gols de diferència. Aquesta xifra iguala la que va aconseguir Pep Guardiola a la banqueta blaugrana la temporada 2010/11, quan també va sumar cinc triomfs seguits amb avantatges iguals o superiors.

El camí de les golejades

La temporada blaugrana va començar amb un empat (0-0) a casa contra el Rayo Vallecano, però a partir d’aquí el Barça s’ha imposat amb contundència als següents cinc rivals. A la segona jornada el conjunt de Xavi Hernández va golejar a la Reial Societat (1-4) al Reale Arena. Els blaugranes ja van obtenir una important victòria fa dues temporades al camp de la Reial Societat (1-6), però no és un marcador habitual, ja que per trobar una victòria a Sant Sebastià amb un mínim de tres gols de diferència cal remuntar-se a la temporada 2000/01, quan el Barça es va imposar 0-6 en la major golejada com a visitant contra els bascos.

En la següent jornada, la primera victòria com a locals, el Barça va guanyar al Valladolid (4-0). Contra l’equip de Castella i Lleó, els blaugranes han aconseguit en diverses ocasions resultats similars. La temporada 2019/20 la victòria culer va ser de 5-1 i la més potent va ser l’any 1958 amb un 7-1.

La victòria a Sevilla

Un cop disputades dues jornades va arribar una de les sortides més complicades, la del Sevilla. El conjunt de Xavi Hernández, però, va passar amb nota la visita al Sánchez Pizjuán (0-3) i va recordar les golejades de la temporada 2013/14, on el Barça es va imposar 1-4, la del 2008/09 amb victòria per 0-3 o el triomf de la temporada 2004/05 per 0-4. Per tant, l’equip de Xavi va aconseguir una àmplia golejada que només s’havia aconseguit tres cops en aquest segle XXI.

Les dues següents victòries van ser al camp del Cadis (0-4) i a l’Spotify Camp Nou contra l’Elx (3-0). Els blaugranes, contra aquests dos rivals, tenen en diverses temporades victòries i resultats amb diferències de gols similars a l’actual. El Barça ha aconseguit tres 0-4 contra el Cadis i fins en nou ocasions el resultat ha estat igual o superior contra l’Elx.

Xavi iguala Guardiola

L’actual Barça dirigit pel de Terrassa ha igualat, doncs, al Barça entrenat pel de Santpedor la temporada 2010/11. Aquell Barça de Guardiola també va aconseguir cinc victòries consecutives amb tres o més gols de diferència.

Ho va assolir entre la jornada 12 i la 16 de Lliga. Entre aquestes jornades el Barça va golejar l’Almeria (0-8), amb un hat-trick de Leo Messi, i després va imposar-se a casa contra el Reial Madrid (5-0), va guanyar 0-3 al camp de l’Osasuna, va desfer-se de la Reial Societat per 5-0 a casa i va rematar la ratxa amb un 1-5 en el derbi contra l’Espanyol.

clàssic 3

En aquestes cinc victòries el Barça de Guardiola va aconseguir 26 gols a favor i només un en contra, mentre que el Barça de Xavi Hernández ha fet 18 gols a favor i també n’ha rebut només un. Si l’actual Barça aconsegueix en el pròxim partit al camp del Mallorca (1 d’octubre, 21 hores) una nova victòria amb aquesta diferència de gols superarà aquella fita.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut