Xavi iguala el millor inici fora de casa de la història de la Lliga

L’entrenador del Barça ha aconseguit una fita història en sumar punts en els primers 17 partits lluny de casa

Xavi Hernández, amb la victòria al camp del Cadis, ha igualat el millor inici de Lliga com a entrenador de la història amb partits fora de casa. L’entrenador català ha aconseguit en els primers 17 partits dirigint el Barça 12 victòries i cinc empats com a visitant.

El tècnic blaugrana ha igualat la fita aconseguida per Zinédine Zidane amb el Reial Madrid l’any 2016. Els dos entrenadors van aconseguir sumar punts en les primeres 17 sortides amb els seus respectius equips.

Xifres de rècord

Amb aquesta victòria contra el Cadis, Xavi ha aconseguit trencar un altre rècord amb aquests primers 17 partits invicte com a visitant a la Lliga. L’entrenador del Barça va dirigir el primer partit fora de casa al camp del Vila-Real, el 27 d’octubre del 2021, en la victòria per 1-3. Va ser el seu tercer partit dirigint el Barça després de disputar-ne dos a casa. Des d’aleshores, des del seu primer partit lluny de casa a la Lliga que Xavi Hernández no ha perdut cap partit com a visitant.

En aquesta ratxa d’imbatibilitat com a visitant el Barça ha aconseguit sumar, tot i que es tracti de temporades diferents, un total de 41 punts de 51 possibles. Dels 17 partits, 14 corresponen a la temporada 2021/22, mentre que tres a la present 2022/23; però des que Xavi es va seure a la banqueta del Barça el club blaugrana no ha perdut cap partit jugant a domicili, amb una ratxa històrica de 17 partits consecutius sumant punts.

El camí: 12 victòries i cinc empats

La primera visita de Xavi com a visitant va ser al camp del Vila-real amb una important i patida victòria (1-3) aconseguida als minuts final de partit. Les dues següents visites, però, van acabar amb dos empats a 1: al camp de l’Osasuna i al del Sevilla. També 1-1 va ser l’empat al camp del Granada, això sí, després d’haver guanyat al camp del Mallorca per la mínima (0-1).

A partir d’aquest punt la dinàmica ja va ser guanyadora. En els següents vuit enfrontaments el Barça en va guanyar set i en va empatar un. Va ser a l'RCDE Stadium contra l’Espanyol (2-2) en un partit on el gol culer va arribar al minut 96 gràcies a un cop de cap de Luuk de Jong.

De les victòries aconseguides, destaca el 0-4 al camp del Reial Madrid en un partit que el Barça va dominar de principi a fi. Va ser una important victòria que va passar a la història pel resultat i pel joc. També van ser victòries de mèrit les del camp de l’Alabès, el València, l'Elx, el Llevant, i la Reial Societat, però sobretot la del camp del Betis on Jordi Alba va fer el gol de la victòria (1-2) als minuts finals de partit per sumar tres punts importants. L’últim partit de Lliga va acabar amb un 0-0 al camp del Getafe.

Pel que fa a la present temporada, 2022/23, Xavi Hernández ha aconseguit guanyar al camp de la Reial Societat (1-4), al camp del Sevilla (0-3) i al del Cadis (0-4). Tres sortides complicades i assolides amb èxit pel conjunt blaugrana. Xavi Hernández, per tant, segueix fent història amb el Barça.