El Barça ja té la millor ratxa vigent sense perdre d'Europa

El Barça ja té la millor ratxa vigent sense perdre d'Europa

L'equip de Xavi Hernández acumula 14 partits de Lliga sense conèixer la derrota, el millor récord de qualsevol equip de les cinc grans lligues europees

Són dies alegres a Can Barça. Després d'una nova victòria aquest cap de setmana per avançar al Sevilla a la segona posició de la classificació i d'acomodar-se encara més a la zona Champions, els homes de Xavi Hernández sumen ja 14 partits de lliga sense perdre, la millor ratxa de les grans lligues del continent.

Va ser el passat 4 de desembre quan el conjunt blaugrana va encaixar la última derrota en Lliga al perdre per la mínima al Camp Nou davant el Betis. A partir d'aquell dia, el Barça ha encadenat una ratxa immaculada de 14 partits sense conèixer la derrota que va iniciar al camp de l'Osasuna en la 17ª jornada, de les quals n'ha guanyat 10 i n'ha empatat quatre (34 punts de 42 possibles), i que segueix vigent. Un récord que l'ha elevat a la segona posició de la taula i que el converteix en l'equip de les cinc grans lligues europees que acumula més partits sense perdre en la competició domèstica.

2022-04-04 OTRO BARCELONA-SEVILLA 04

De fet, la derrota contra el Betis és, a dia d'avui, l'única que ha encaixat l'egarenc en Lliga des que va arribar a la banqueta del Barça. Des d'aquella desfeta, el conjunt blaugrana s'ha mostrat gairebé intractable a la competició domèstica. Entre els partits imbatuts, hi figuren victòries de molt de prestigi davant dels altres equips punters de la Lliga: Reial Madrid (0-4), Atlètic de Madrid (4-2) i Sevilla (1-0).

Amb els números a la mà, durant aquests 14 partits el Barça ha anotat 34 gols (2,4 gols per partit) augmentant les seves xifres de principi de temporada. També el conjunt blaugrana ha fet una millora substancial en la seva solidesa defensiva, encaixant 12 gols en 14 jornades i acostumant-se cada vegada més a mantenir la porteria a zero.

Mirant la classificació de la Lliga queda clar que aquesta excel·lent ratxa no són números sense significat. A l'inici del récord, el Barça se situava a la setena posició de la taula i es marcava com a objectiu aspirar a les places que donen accés directe a la Champions. Va arribar el Barça a ser vuitè, però va ser a partir de la jornada 19 que va començar una escalada imparable que l'ha alçat fins a la segona posició de la taula.

Aquest proper diumenge, contra el Llevant, el Barça buscarà seguir de dolç i prolongar la millor ratxa vigent de qualsevol equip de les cinc grans lligues. Fins el cap de setmana passat, els millors récords eren propietat de la Juventus, que va caure contra l'Inter per posar fi a 16 partits sense perdre a la Serie A, i el propi Sevilla, que després de 15 jornades va tornar a tastar el sabor de la derrota després de la seva visita al Camp Nou.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut