El Barça de Xavi es fa fort en defensa

El Barça de Xavi es fa fort en defensa

Amb el triomf del Barça davant el Sevilla (1-0), els blaugranes encadenen tres partits de Lliga consecutius al Camp Nou sense encaixar cap gol

És coneguda per tothom la millora del Barça en els aspectes ofensius: un equip que té més pilota, que genera més perill i que veu porteria amb facilitat. Ara, però, és el moment de fixar-nos en la millora que el Barça ha fet a la seva pròpia àrea, on cada dia se sent més segur. Un equip que s'està acostumant a no encaixar gols.

De fet, amb la victòria per la mínima davant el Sevilla (1-0), el Barça ha encadenat el seu tercer partit de lliga seguit al Camp Nou que aconsegueix mantenir la porteria a zero: també ho va poder fer amb les visites d'Osasuna i Athletic Club en uns partits que van acabar amb idèntic resultat (4-0).

A més, durant aquest temps, el Barça també ha rebut la visita del Galatasaray en motiu de l'anada dels quarts de final de l'Europa League. Tot i no aconseguir la victòria, Ter Stegen tampoc va rebre cap gol aquell dia, allargant el récord als quatre partits amb la persiana baixada a l'estadi.

2022-04-03 BARCELONA-SEVILLA 60

Si mirem enrere, hem de viatjar fins a la temporada 2019-20 per trobar una ratxa com l'actual. Amb Quique Setién a la banqueta i en plena època de pandèmia, el Barça va arribar a sumar quatre partits seguits com a local sense rebre ni una diana: Eibar (5-0), Reial Societat (1-0), Leganés (2-0) i Athletic Club (1-0) van ser els rivals d'aquella fantàstica ratxa.

La solidesa defensiva d'un Barça que viu més allunyat de l'àrea que mai ja és una realitat. L'equip executa a la perfecció la pressió alta que exigeix Xavi, un dels seus segells d'identitat, i recupera pilotes a camp contrari per protegir-se des de la pilota i evitar que els rivals generin ocasions en zones de perill. Una defensa alta i rebossant de confiança, juntament amb un Ter Stegen que encadena una porteria a zero rere una altra, estan fent del Barça un equip sòlid i dominant a les àrees.

En els propers partits al Camp Nou, Eintracht (Europa League) i Cadis (Lliga) seran els qui posin a prova el sistema de seguretat d'un Barça que vol seguir en línia ascendent. Per fer-ho, Xavi ho té clar: no encaixar és una premisa clau per seguir sumant victòries.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut