PRÈVIA: FC Barcelona - Sevilla

PRÈVIA: FC Barcelona - Sevilla

El segon classificat i el tercer classificat s'enfronten al Camp Nou després de l'aturada de seleccions

Hi havia ganes. Després de dues setmanes sense gaudir del Barça de Xavi, l'alegre joc blaugrana torna.

Tancada la finestra internacional del mes de març i el sorteig de la fase de grups del Mundial, la Lliga torna a escena. I ho ha amb un partit estel·lar i d'alt voltatge. El segon classificat i el tercer classificat de la taula lliguera es troben al Camp Nou (diumenge a les 21 hores). Barça i Sevilla només estan separats per tres punts. D'aquesta manera, una victòria blaugrana situaria a un escalador equip culer en la segona plaça de la Lliga, i amb un matx menys que els hispalenses. Seria una bona manera de començar un mes d'abril amb un calendari trepidant

L'elenc de Xavi vol reprendre la línia ascendent. Submergit en una millora qualitativa de joc i, consegüentment, de les prestacions ofensives i defensives, si ens centrem en la Lliga, els barcelonistes han sumat 26 dels darrers 30 punts possibles en les últimes 10 jornades. L'última ja forma part de l'imaginari blaugrana. Un excels 0-4 al Santiago Bernabéu és el darrer resultat exitós d'un Barça somrient que contra els de Julen Lopetegui voldrà allargar la ratxa d'imbatibilitat. Aturada en 12 partits, entre Lliga i Europa League, abans de l'aturada de seleccions d'aquest passat mes de març.

D'aquesta manera, en un 2022 brillant la paraula imbatibilitat copsa la tendència culer. Però també troba la seva correlació en el Sevilla. Perquè el duel d’aquest diumenge batrà els dos únics conjunts de la Lliga que encara no coneixen la derrota aquest any. Ara bé, del paral·lelisme passem a l'antítesi. Si els catalans són el segon equip més golejador del torneig domèstic, amb 56 gols a favor, els andalusos són el conjunt menys golejat, amb 19 dianes en contra. 

Sens dubte que la victòria estarà disputada. Si mirem els precedents, trobem que el Barça no ha perdut cap dels seus últims 18 partits com a local davant el Sevilla a la Lliga, 15 victòries i tres empats, des de l'ensopegada del desembre de 2002. Recordar que en el matx de la primera volta a l'Estadi Ramón Sánchez Pizjuán va acabar amb empat a u. 

El rival

Entrenador: Julen Lopetegui. L'exporter blaugrana durant tres cursos, 1994/95 - 1996/97, té un registre negatiu com a entrenador davant els culers. Perquè ha disputat més partits sense aconseguir la victòria contra el Barça que davant de qualsevol altre rival en la seva carrera com a entrenador a la Lliga: tres derrotes i tres empats.

Golejador: Rafa Mir. El davanter murcià acumula 11 dianes aquesta temporada. Ara bé, la defensa barcelonista també haurà d'estar atenta a les figures d'Ocampos i Rakitic, altres dels perills ofensius dels sevillistes. 

Classificació: ocupa la segona posició amb 57 punts. No perd en Lliga des del passat 28 de novembre contra el Reial Madrid. Per tant, vendrà cara la seva pell en un partit que podria tenir incidència en la classificació lliguera. Sens dubte, que el Barça a través del seu joc atractiu i alegre voldrà prendre-li la segona plaça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut