El Dream Teen, a escena

El Dream Teen, a escena

En el partit davant el Dynamo de Kíev, el Barça es va convertir en el primer equip de la Lliga espanyola en jugar amb tres titulars menors de 20 anys a la Champions: Gavi, Ansu Fati i Nico

El talent de la Masia continua bategant amb força. Fins a set jugadors del planter van ser titulars dimarts contra el Dynamo de Kíev (Mingueza, Eric Garcia, Jordi Alba, Sergio Busquets, Nico, Gavi i Ansu Fati), a més d'Araujo (no ha estat a la Masia però si dos anys al Barça B) i Balde, que van entrar a la segona part. 

A més, la joventut continua obrint-se pas al primer equip, i també fins a set joves menors de 22 anys, van participar al triomf a Ucraïna. De fet, van ser titulars tres jugadors menors de 20 anys: Ansu Fati (19 anys), Nico González (19) i Gavi (17) van formar part de l'11 inicial, convertint-se el Barça en el primer equip de la Lliga espanyola que comença un partit de Champions amb tres jugadors menors de 20 anys. Ansu va marcar el gol de la victòria i va ser escollit MVP del partit, mentre que Nico i Gavi van realitzar una gran actuació al mig del camp.

mini_2021-11-02_FCBvsDINAMOKIEV_85

Sense precedents culers

És el primer cop que el Barça alinea tres menors de 20 a la Champions,  però si que van jugar dos sub-20 fins a quatre vegades. El primer cop va ser al curs 2011/12, en el triomf per 4-0 davant el BATE Borisov, amb Sergi Roberto (19 anys) i Rafinha (18) com a titulars.

El següent va al 2014/15, davant l'APOEL Nicosia (1-0), amb Sergi Samper (19 anys) i Munir (19) com a titulars. Els altres dos van ser la darrera temporada, la 2020/21, tots dos a la fase de grups davant Ferencváros (5-1), amb Dest (19 anys) i Ansu Fati (17) com a titulars, i precisament el Dynamo de Kíev (2-1), amb Pedri (17) i Ansu (18) a l'11. 

El rècord, de l'Arsenal

El conjunt anglès és l'equip que més menors de 20 anys ha alineat en un partit de Champions amb un total de cinc. Va ser en un duel contra l'Olympiakos el 2009, quan van jugar Wilshere (17), T. Cruise (18), Bartley (18), Ramsey (18) i Fran Mérida (19) de titulars. A més, altres equips com el propi Arsenal, l'Anderlecht, el Dínamo de Zagreb (dues vegades) i el Mónaco (també dos), també han alineat fins a quatre jugadors sub-20 a la Champions. Ara, el Barça es converteix en el primer equip de la Lliga en sortir amb tres titulars.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut