Ansu Fati engreixa el seu llistat de rècords

El davanter blaugrana s'ha convertit en el futbolista més jove en marcar més gols a la història de la Lliga, igualant Pombo

La història del nen trenca-rècords no para de créixer. Consulta les efemèrides de la col·lecció d'aquest ardit ‘adolescent’ del Barça:

1) El segon més jove a debutar a la Lliga amb el Barça

25 agost del 2019

Ansu Fati es va convertir en el segon jugador més jove de la història del Barça a debutar amb el primer equip a la Lliga, amb només 16 anys i 298 dies. L’únic que el supera a la història del Club és Vicente Martínez, que ho va fer amb 16 anys, 9 mesos i 7 dies.  Ansu va sortir al camp per substituir Carles Pérez als 78 minuts de joc en el  duel contra el Betis que va acabar amb victòria barcelonista per 5-2 al Camp Nou.

2) El jugador més jove a marcar amb el Barça a la Lliga

31 d’agost del 2019

En un duel contra l’Osasuna al Sadar, Ansu Fati va aconseguir una altra fita per a la història: es va convertir en el jugador més jove de la història del Barça a marcar un gol a la Lliga. El davanter, amb només 16 anys i 304 dies, es va situar al capdavant de la llista de jugadors més precoços que han vist porta amb l'elàstica blaugrana a la competició domèstica. El gol va ser de cap després d’una bona centrada de Carles Pérez, i va suposar el primer gol culer en un duel que va acabar amb empat (2-2).

3) El més jove a ser titular al Camp Nou

14 de setembre del 2019

Contra el València a l’Estadi, Ansu Fati es va convertir en el futbolista més jove de la història del Barça a ser titular en un partit al Camp Nou en un duel que els culers van vèncer per 5-2. Ho va fer amb només 16 anys i 318 dies.

4) El més jove a marcar i assistir a la Lliga

A més, en el mateix duel contra el València al Camp Nou, i en només set minuts, es va convertir en el jugador més jove a marcar i a fer una assistència en un mateix partit a la història de la Lliga (16 anys i 318 dies).

5) El golejador més jove al Camp Nou

També en el triomf contra el València a l’Estadi, Ansu es va convertir en el golejador més jove de la història del Camp Nou, ja sigui del FC Barcelona o d’un equip visitant (16 anys i 318 dies).

6) El més jove a debutar a la Champions amb el Barça

17 de setembre del 2019

Fati es va convertir, amb 16 anys i 321 dies, en el futbolista més jove de la història del Barça a jugar a la Champions. L’atacant de la Masia va ser titular al Signal Iduna Park contra el Dortmund, en què va disputar 59 minuts, fins que va ser substituït per Leo Messi.

7) El segon debutant més jove amb la sub-21

15 d'octubre del 2019

En el partit classificatori per a l'Eurocopa sub-21, el 31 barcelonista va entrar al terreny de joc en els darrers 10 minuts. D'aquesta manera, davant Montenegro, amb 16 anys, 11 mesos i 14 dies s'erigí com el segon futbolista més jove a debutar amb 'La Rojita'. La posició d'or l'ocupa un exblaugrana, Bojan Krkic.

8) El golejador més jove a la Lliga de Campions

10 de desembre del 2019

A la darrera jornada de la fase de grups, Ansu Fati va fer un cop més història a la màxima competició europea. El 31 blaugrana va saltar al terreny de joc de San Siro en el minut 85, i, només un minut després, va marcar el gol de triomf contra l'Inter (1-2). Una diana que el va convertir en el jugador més jove a marcar a la història de la Champions, amb només 17 anys i 40 dies.

9) El doblet més precoç en tota la història de la Lliga

2 de febrer del 2020

En el Barça-Llevant de la jornada 22 de la Lliga 2019/20, el blaugrana es va convertir en el jugador més jove a marcar un doblet en tota la història de la Lliga. Ho va fer amb només 17 anys i 94 dies. D'aquesta manera, va superar Juanmi, que el 2010 ho va aconseguir amb 17 anys i 115 dies vestint la samarreta del Màlaga. Precisament, l’andalús va polvoritzar en aquell moment una fita assolida per un exjugador del Barça: Bojan Krkic. El davanter de Linyola va marcar dos gols contra el Valladolid l’any 2008, quan tenia 17 anys i 208 dies.

10) El segon debutant més jove amb la selecció

3 de setembre del 2020

En la primera jornada de la UEFA Nations League 2020/21, Luis Enrique va fer entrar Ansu Fati en la segona meitat. Els 45 minuts que va sumar a les seves botes el van transformar en el segon futbolista més jove a jugar amb la selecció. La marca la té Zubieta, un futbolista basc dels anys 30 i 50.

A més, en la seva primera aparició amb el combinat nacional absolut podria haver registrat una altra marca: el jugador més precoç a perforar la xarxa amb la selecció. Però el gol del jove blaugrana va ser anul·lat per una falta prèvia de Sergio Ramos.

11) El golejador més jove amb la selecció espanyola absoluta

6 de setembre del 2020

Ara sí, Ansu Fati es va convertir en el golejador més jove de la selecció espanyola absoluta. I és que amb la diana que situava el 3-0 contra Ucraïna amb 17 anys i 311 dies el jove davanter blaugrana va superar Errazquin, que va marcar amb 18 anys el 1925.

espana_ucrania_60

12) Jugador més jove a marcar dos gols a la Champions

20 d'octubre del 2020

La Champions també se sotmet als rècords d'Ansu Fati. Amb el gol que es va apuntar davant el Ferencváros, el futbolista format a La Masia es va convertir en el futbolista més jove a marcar dos gols a la competició de les estrelles. El primer el va firmar contra l'Inter de Milà en la Champions 19/20.

13) Amb Pedri, primera dupla menor d'edat en marcar en un mateix partit de Champions

També davant el Ferencváros, Ansu Fati i Pedri, amb els seus bons gols, van provocar que per primer cop a la història de la Champions, dos menors d'edat hagin marcat en el mateix partit. I a més, tots dos del mateix equip. Una dupla que va fer història a la màxima competició continental

14) Menor d'edat més goleador de la història de la Lliga

24 d'octubre del 2020

El seu gol contra el Reial Madrid el van fer arribar a les 11 dianes a la competició de Lliga abans de complir els 18 anys, igualant les 11 que també va fer Pombo a la dècada dels anys 30. Igualava així un rècord de fa gairebé un segle!