PRÈVIA | FC Barcelona - Real Madrid: Torna el Clàssic de sempre

PRÈVIA | FC Barcelona - Real Madrid: Torna el Clàssic de sempre

Després de 676 dies sense públic en un Barça - Madrid, les grades del Camp Nou s'ompliran d'espectadors que formaran un tifo especial per a l'ocasió

És evident que mai cal remarcar la importància d'un Barça - Reial Madrid. Un Clàssic que no necessita presentacions, ja que focalitza l'atenció de tot el món. Però aquest diumenge 24 d'octubre (16.15 hores), el Camp Nou presenciarà un duel entre blaugranes i blancs que recupera la 'normalitat'. I és que el públic tornarà a les grades per viure un partit que el curs passat va estar orfe de seguidors. 

Els de Koeman estaran esperonats per un Estadi, i pel darrer triomf en Champions, que es vestirà de gala per a l'ocasió. Perquè lluirà un tifo amb una imatge d’una pinya amb jugadors del Barça i també hi haurà un mosaic amb el missatge ‘Som-hi culers’. 

Per tant, els aficionats culers tindran un paper destacat. No només, però, per aquest mosaic i per retornar a experimentar en persona el Clàssic 676 dies després. Si no també perquè els futbolistes blaugranes necessiten el seu escalf. Així ho va remarcar Ansu Fati en la roda de premsa de la seva renovació: "Un Camp Nou ple és un extra de motivació per a nosaltres". Una línia de declaracions que també va seguir el capità culer, Sergio Busquets: "Juguem a casa i necessitem els nostres aficionats". 

Un rival més que conegut

Entrenador: Carlo Ancelotti. El seu historial contra el FC Barcelona al Camp Nou és desfavorable. L'italià no ha guanyat cap dels seus cincs partits com a visitant entre totes les competicions: dos empats i tres derrotes. Cal destacar que en les seves dues visites com a tècnic madridista a l'Estadi ha perdut: 2-1, el curs 2014/15 i 2-1, la campanya 2013/14.

A més a més, l'ex del Milan o el PSG es veurà, de nou, les cares amb Ronald Koeman. Perquè s'han enfrontat tant com  entrenadors com futbolistes. L'holandès té entre cella i cella virar els precedents, ja que li són contraris. 

El golejador: Karim Benzema. El francès, amb nou dianes a la Lliga, concreta bona part del perill ofensiu dels blancs. També està escudat per Vinicius, que acumula cinc gols en el torneig domèstic.

Com arriba?: Després de golejar a Kíev el Shakhtar Donetsk (0-5). Ara bé, en Lliga encadena dues jornades seguides sense guanyar: una derrota davant l'Espanyol i un empat contra el Vila-real. 

La igualtat, de nou, present en la classificació

La paraula igualtat també envolta aquest Clàssic del Camp Nou. Dos punts separen a Barça i Madrid. Els d'Ancelotti tenen dues unitats de marge respecte al FC Barcelona. Una tendència similar a la del curs passat. Perquè els culers van comparèixer a l'Estadi amb tres punts de desavantatge i, a la segona volta, amb dos d'avantatge a l'Alfredo Di Stéfano. 

Un equilibri que va dinamitar el Madrid, i que va provocar que el balanç de victòries dels Clàssics caigués del costat blanc. Perquè els dos triomfs rivals van fer que se situés en l'actual 96 vs. 98. D'aquesta manera, els culers volen virar la tendència. Agreujada si tenim en compte que no han guanyat cap dels seus últims quatre partits lliguers: tres derrotes i un empat. 

Una agenda de noms estel·lars

Com sempre el Clàssic reuneix una constel·lació d'estrelles. Als més recurrents com Piqué o Busquets, que si guanya es pot convertir en el jugador blaugrana amb més victòries en la història dels Clàssics, i Benzema o Modrić s'han d'afegir nous futbolistes de renom. Com és el cas d'Ansu Fati o Gavi.  

Unes figures que poden seguir escrivint pàgines d'or com a barcelonistes. El 10 blaugrana després de la seva diana davant el Reial Madrid al Camp Nou de la temporada passada, es pot erigir en el quart jugador a marcar en cadascun dels seus dos primers partits com a titular en el Clàssic lliguer al segle XXI, després de Samuel Eto'o, Ruud van Nistelrooy i Pedro Rodríguez. Per la seva part, el 30 culer si juga serà el segon futbolista més jove en disputar aquest duel al segle XXI. 

També serà un partit nou per al Kun Agüero. "Guanyar el Clàssic seria molt especial", va declarar el davanter argentí. Un desig que tenen tots els culers en un Barça - Madrid que recupera la seva essència de sempre. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut