Ancelotti, el repte pendent de Koeman

Ancelotti, el repte pendent de Koeman

El tècnic holandès i l’italià s’han enfrontat cinc cops, sumant els duels com a jugadors i a la banqueta

Carlo Ancelotti i Ronald Koeman fa més de quatre dècades que formen part del món del futbol. El tècnic italià va debutar com a futbolista del Parma el 1976, mentre que l’holandès va fer-ho amb la samarreta del Groningen el 1980. Des de llavors, només han creuat els seus camins en cinc ocasions: una sobre la gespa i quatre més asseguts a les banquetes. 

Un únic enfrontament com a jugadors

L’únic duel entre tots dos com a jugadors es va produir el 21 de febrer del 1990, quan els Països Baixos i Itàlia es van enfrontar en un amistós a Rotterdam que va acabar sense gols. La dada crida l’atenció, ja que Ancelotti va militar a grans com l’AS Roma i l’AC Milan durant més d’una dècada, mentre que Koeman va jugar a tots els grans d’Holanda i també sis temporades al Barça. Tots dos van coincidir també a l’Eurocopa del 1988 i al Mundial del 1990.

Ronald Koeman, durant la seva etapa de jugador del Barça
Ronald Koeman, durant la seva etapa de jugador del Barça

Quatre duels més a les banquetes

Alguns precedents més es troben en la seva etapa com a entrenadors. Ancelotti, a les banquetes des del 1995, i Koeman, tècnic des del 2000, s’han vist les cares en quatre ocasions com a entrenadors. Les primeres van ser a la temporada 2002/03, quan AC Milan i Ajax es van enfrontar en els quarts de final de la Champions League. El balanç: 0-0 i 3-2 per als italians, que acabarien regnant a Europa.

Aquell mateix 2003 s’enfrontarien dues vegades més. Seria a la fase de grups de la Champions 2003/04, amb dos victòries per la mínima (1-0 i 0-1) per al conjunt italià. Ara, 18 anys després d’aquells enfrontaments, Koeman buscarà aquest diumenge la seva primera victòria contra l’italià.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut