Un jugador de llegenda

Un jugador de llegenda

Leo Messi deixa el Barça després de 17 anys, 35 títols i infinitats de rècords personals

Leo Messi no continuarà al FC Barcelona. Malgrat haver-se arribat a un acord entre el Club i Leo Messi i amb la clara intenció de les dues parts de signar un nou contracte, no es podrà formalitzar a causa d'obstacles econòmics i estructurals (normativa de LaLiga espanyola).

Així doncs, l'argentí posa punt i final a la seva trajectòria com a culer, on ha estat un total de 17 temporades al primer equip en les quals ha guanyat 35 títols, sent el jugador amb més títols de la història del Club, a més d'infinitat de rècords individuals. 

De rècord en rècord

Alguns dels seus rècords ja fa anys que són al seu abast. Però no tots. Durant aquesta darrera temporada, precisament, Leo Messi va superar Xavi Hernández com el jugador que més cops ha vestit de blaugrana. També va superar Sergio Ramos com el futbolista amb més Clàssics disputats al llarg de tota la història. I va batre el rècord de Pelè de màxim golejador mundial en un mateix Club

17 anys jugant al primer equip

Messi ha assolit tots aquests rècords en els 17 anys que ha jugat al primer equip. Des que debutés de manera oficial el 16 d’octubre del 2004, contra l’Espanyol en un partit de Lliga, el crac argentí ha anat superant marques que semblaven del tot impossibles.

Han estat 17 anys carregats de grans moments. És impossible llistar-los tots sense gastar el teclat de l’ordinador. El punt de partida va ser aquell primer gol -assistit per Ronaldinho- contra l’Albacete l’1 de maig del 2005, mentre que el darrer títol encara està fresc en la memòria: la Copa del Rei 2020/21 contra l’Athletic Club (0-4), que fa que sumi 35 títols com a blaugrana. A títol individual, Messi també acumula més guardons que ningú: sis Pilotes d’Or, vuit Pitxitxis…



Entremig, però, hem viscut infinitat d’altres moments per al record. Parlem de les finals de Champions i de Copa, dels dos triplets assolits a les temporades 2008/09 i 2014/15, del sextet del 2009, i de Clàssics inoblidables com el del 2-6, el 5-0 o el 0-4.

Tots aquests 35 títols a l’era Messi han dut la seva signatura. Perquè SEMPRE ha aparegut d’una manera o una altra per golejar, assistir o marcar diferències. Qui no recorda els seus gols contra el Reial Madrid al Bernabéu? O els de les finals de Copa contra l’Athletic Club? O els de les citades finals de Champions?

Fins i tot ha fet història en moments menys gloriosos, com aquell golàs maradonià contra el Getafe que no va servir per classificar-se per a la final de Copa... però que és considerat el millor gol de la història del Barça segons els seus fans.

Parlant de Maradona, no fa tant que Messi va tenir un meravellós rècord per a la llegenda argentina, que va morir el passat 25 de novembre: li va dedicar el seu primer gol després de la tràgica mort de Maradona ensenyant al món una samarreta que va lluir el ‘Diego’ a Newell’s Old Boys, precisament el mateix equip que va veure els primers tocs de pilota de Messi abans de viatjar a Barcelona l’any 2000. Fins i tot en detalls com aquest Messi és el millor.

a07f40d8-00cb-47dd-8579-c0f66131fd61
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut