Leo Messi supera el rècord històric de Xavi Hernández

Leo Messi supera el rècord històric de Xavi Hernández

L’astre argentí es converteix en el jugador que més vegades ha jugat amb el Barça en tota la història, amb 768 participacions

Leo Messi segueix tocant el cel. Perquè aquest diumenge, contra la Reial Societat, l’astre argentí ha aconseguit un rècord especial, dels més importants, dels que passen a la memòria: el de ser el jugador de la història del Barça amb més partits disputats, amb 768

Aquest número fa que superi Xavi Hernández, que va tancar la seva etapa al Club, ara fa uns cinc anys i mig, amb 767 partits.

L’evolució històrica

La història diu que Antoni Ramallets, l’any 1960, va ser el primer blaugrana en superar els 355 duels de César Rodríguez, que en aquell moment el convertien en el jugador amb més participacions com a blaugrana. Tot i això, tres anys més tard, Joan Segarra va superar l’històric porter (404 partits oficials), mentre que Carles Rexach, al 1979, va fer el mateix amb Segarra (449 partits). No va ser fins al 1986 quan Migueli va avançar l’exentrenador i exjugador en la classificació i va posar un nou topall: 549 partits.

Dades actualitzades a 22 de març del 2021.
Dades actualitzades a 22 de març del 2021.

Però amb l’arribada de la generació de Valdés, Puyol, Iniesta o Xavi les primeres posicions van anar canviant. Encara més amb l’entrada de Messi, Piqué o Sergio. Així, Xavi va superar Migueli el 5 de gener del 2011, quan va jugar el seu partit oficial número 550. Des de llavors i fins ara, el de Terrassa havia estat el líder indiscutible (767) en aquesta classificació. Però Messi ja l'ha superat (768)

Els números de Messi

El capità blaugrana és una llegenda absoluta i suma rècord rere rècord. L’argentí ja és, des de fa anys, el jugador amb més títols (34) i més gols (660) de la història del Barça. Ara també lidera el rànquing de participacions.  

Els fins ara 768 partits de Leo Messi com a blaugrana es reparteixen en un total de sis competicions diferents. La Lliga, òbviament, és la que compta amb més participacions del crac blaugrana, amb un total de 511. 

I, com a casa, en lloc... Perquè d'aquests 768 partits, un total de 376 han estat al Camp Nou, mentre que 373 han estat com a visitant. A més, ha disputat 19 en camp neutral. El curs on va jugar més partits va ser el 2011/12, amb un total de 60.

De llegenda a llegenda

Després de totes aquestes dades, ara és el moment de superar Xavi Hernández que, des que va debutar de la mà de Louis van Gaal el 18 d'agost de 1998, s’hi va estar 17 temporades. I això que no va tenir un inici fàcil, però a poc a poc es va anant convertint en una figura imprescindible. El cervell de l'equip, el director d'orquestra. Un llegat etern que deixa imatges i moments per al record de tots els culers.

Ara, cedeix la primera posició a la classificació de jugador de la història blaugrana amb més partits. Però la deixa en bones mans, amb un Leo Messi que va ser un dels seus principals socis. De llegenda a llegenda.

mini_messi-3200x2000-cat

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut