Xavi Hernández anuncia que es retirarà a final de temporada

Xavi Hernández anuncia que es retirarà a final de temporada

El migcampista, llegenda blaugrana, ha confirmat la seva intenció de ser entrenador

Xavi ha anunciat que aquest curs 2018/19 serà la seva última temporada com a futbolista professional. El de Terrassa, que actualment juga a l’Al-Sadd de Qatar, és el jugador que més partits suma amb el FC Barcelona, amb 767 aparicions en partits oficials i 85 gols entre l’any 1998 i el 2015.

Màxim exponent de l’estil

Xavi és la sublimació de l’ADN Barça. El migcampista va arribar al Club la temporada 1991/92 per incorporar-se a l’Aleví A, i al futbol formatiu blaugrana va aprendre els fonaments del mig del camp de qui seria el seu gran mestre i influència, Josep Guardiola, a qui succeiria com a líder i emblema del mig del camp culer durant gairebé dues dècades.

El de Terrassa va debutar amb el primer equip de la mà de Louis van Gaal, i des de l’estiu del 1998 fins al 2015 va formar part de l’era més gloriosa de l’equip. La seva explosió futbolística va arribar de la mà de Frank Rijkaard, i va assolir l’excel·lència amb Josep Guardiola dirigint l’equip des de la banqueta. En el seu darrer curs com a blaugrana, va ser el primer capità després de la retirada d’un altre símbol blaugrana, Carles Puyol.

Un palmarès envejable

El ‘6’ culer va aixecar 25 trofeus vestit de blaugrana, destacant el triplet assolit com a capità la temporada 2014/15, culminada amb la Champions aconseguida a Berlín contra la Juventus. En total, va sumar vuit Lligues, tres Copes, quatre Lligues de Campions, dos Mundials de Clubs, sis Supercopes d’Espanya i dues Supercopes d’Europa. A més, va sumar també sis Copes de Catalunya i una Supercopa de Catalunya.

Per al migcampista català “ha estat un privilegi jugar a futbol fins als 39 anys” i ha explicat, en un article d’opinió: "Aquesta serà la meva última temporada com a jugador, però estic desitjant veure què m’ofereix el futur com a entrenador”.

Així doncs, Xavi ha confirmat la seva intenció de començar una carrera a les banquetes seguint la filosofia de Cruyff i de la Masia, “que té el seu màxim exponent en la manera de jugar a futbol del FC Barcelona”. A més, ha assenyalat que li agrada veure els equips, “prendre la iniciativa en el camp, el futbol d’atac i tornar a l’essència del que tots estimem des dels nostres dies d’infància: el futbol de possessió”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut